fbpx

Gruppeterapi for voksne - 30 år +

Angstbehandling – gruppeterapi for voksne

Aarhus – 6. marts 2019 (10 pladser) Syrenvej 15 8240 Risskov i Aarhus

Har angst og bekymringer råderet over dit liv? Er dine bekymringer optaget af mange forskellige ting – en forventning om det værst tænkelige, andres mening om dig, at der sker noget? Forstyrrer angsten dine daglige aktiviteter og gøremål – så meget, at du ofte føler dig overvældet, stresset og udfordret af angstens fysiske symptomer? Og har det stået på i mere end et halvt år? Så vil jeg anbefale, at du søger hjælp.

Gruppeterapi speeder processen op, gruppeterapi er den mest effektive behandlingsform og den absolut billigste. Den synergi et gruppeforløb kan generere har lang rækkevidde – fordi du er sammen med andre, der kender/ genkender dine problemstillinger og dine udfordringer. Når du deler, halverer du – det er angstreducerende og livsbekræftende på en og samme tid.

Gruppeterapi er en virksom og effektiv metode i angstbehandling

Gruppeterapi speeder processen op.

Formålet med angstbehandling er, at du eksponerer dig selv for det, du er bange for - indtil du ikke er bange mere... "face your fears" Små skridt sammen med andre, der har lignende udfordringer, forstærker din eksponering. Den synergi et gruppeforløb kan generere er langt mere effektiv end én til én samtaler, fordi du er sammen med andre, der kender/ genkender dine problemstillinger og dine udfordringer.

De fleste kender til eksponering (face your fears). Og måske du har prøvet at udfordre angsten op til flere gange - og forhåbentlig er du lykkes? Du er her, så måske er du ikke kommet helt i mål?

Det kan være fordi, du endnu ikke har arbejdet med realistisk tænkning, ej heller konflikttrekanten, lederskabets psykologi, bekymrings- og følelsessurfing og alle de andre metoder, som man har brug for, for at lære at udfordre og håndtere angsten.

Der er ingen tvivl om, at vejen ud af angsten ikke følger den lige vej - hvilket du sikkert allerede har opdaget.

Træd ud af angsten er et gruppeforløb for voksne.

I forløbet er der fokus på at lære nye færdigheder og nye strategier, så du kan lære at overvinde angst og bekymringer, så du kan få momentum i dit liv og sætte mål, som tilgodeser dine drømme.

Du lærer at genkende og håndtere angstens dikterende stemme (de forvrængede katastrofetanker) og de fysiske symptomer på den stærke følelse. Du lærer at se bagom angst og forsvar, så du kan mærke, hvad du føler i en given situation/konflikt og handle på det. Og du lærer at gøre op med din indre selvkritikker - så du frit kan udtrykke dig og gøre det, som du har lyst til - fri af andres mening om dig, og hvad du burde gøre. Og det vil styrke dine relationer og dit forhold til dig selv - her er der fokus på dit selvværd, det omdømme du har i dig selv.

Her er hvad du lærer gennem forløbet

 • at sætte personlige mål på en ny måde.
 • at afsløre angsten, så den ikke snyder problemet.
 • om angstens dynamik, og hvorfor du er udfordret af denne stærke følelse og andre ikke?
 • hvordan du kan se bagom angsten og finde nye svar, som med garanti vil ændre dit syn på dig selv og andre.
 • hvordan du kan mærke, udtrykke og rumme de følelser, der er i en given situation/konflikt i stedet for at give op.
 • hvad 1. og 2. opgivelse er – og hvordan du kan bryde dette mønstre, så angsten ikke styrer dig.
 • at omstrukturere automatiske negative, selvkritiske, bekymrede tanker – så de ikke længere har magten over dig.
 • at udfordre angsten, helt konkret – i virkeligheden.
 • opbygge og styrke din tolerance overfor de fysiske symptomer på angst.
 • at løse problemer på en konstruktiv måde, som tilgodeser dig og dine relationer.
 • at træne sociale færdigheder, blive mere selvsikker – gør op med oplevelsen af ikke at være god nok, aldrig at lykkes.
 • at give slip på andres mening om dig.
 • hvordan du kan styrke din kommunikation og skabe en bedre kontakt i dine relationer
 • hvordan du takler tilbagefald, så du kan lykkes med at træde ud af angsten
 • at dele dine bekymringer med andre – du bliver inviteret med i et fællesskab, hvor du kan møde andre ligesindet.

Gruppeforløbet er et kombineret online og live forløb - og du kan vælge udelukkende at deltage online.

Helle Fonager - Online Kurser

Hvis du gerne vil arbejde i dybden og komme helt bagom angsten, vil jeg anbefale, at du melder dig til det gruppeterapeutiske forløb. Der bliver mulighed for at dele og udveksle i øjenhøjde - med ligesindet, som kan beskrive de samme udfordringer og problemstillinger, du selv går og kæmper med.

Kognitiv terapi er metodemæssigt en udviklingsmodel.

I forløbet arbejdes der med en detaljeret forståelse af sjælelivet, adfærden, tankerne, følelserne og kroppens funktion. Når der arbejdes kognitivt, arbejdes der først og fremmest med fokus på tanker og forestillinger for at forstå, hvordan en række uhensigtsmæssige adfærdsformer og reaktioner opstår og underminerer alt. Formålet er at finde mening og forståelse, selv når ens handlinger og tanker virker meningsløse og uforståelige.

Kognitiv adfærdsterapi har slået sig fast om den førende behandlingsmetode i angstbehandling - det virker, og det er pointen. Min erfaring, i de mange forløb jeg har gennemført, er dog, at den kognitive terapi kommer lidt kort, når der bag angsten ligger dybere følelsesmæssige problemstillinger. Derfor inddrager jeg både viden og praksis fra korttids terapi ISTDP og psykodynamisk terapi.

Er det virkelig muligt at træde ud af angsten?

Ja, hvis du vil, er det muligt. Det handler jo ikke om at slippe angsten - den er et vilkår, den er menneskets mest primitive beredskab - den hverken kan eller skal du slippe. Du kan lære, helt konkret, at træde ud af angsten, når den aktiveres, så den ikke overvælder dig, så den ikke forstyrrer dine daglige aktiviteter og gøremål, og påvirker dine beslutninger og dit mod til at være den du gerne vil være - sammen med andre.

Når du kommitter dig til processen, når du giver dit mod og din vilje nogle nye færdigheder og nogle nye strategier, får du mere power til at stå fast - du bliver mere tolerant overfor den stærke følelse, så den ikke render om hjørnerne med dig.

 

Lad ikke angsten tage din beslutning - hvor længe vil du vente på dit liv?

Måske har du allerede prøvet lidt af hvert uden at lykkes, og derfor har du opgivet og affinder dig nu med tingenes tilstand - det bliver nok ikke bedre, det er, som det er. Jeg har selv været der, jeg kender opgivelsen helt indefra. Lyt ikke til den - den ved ikke bedre, den har jo givet op. I træd ud af angsten kommer du til at arbejde med livs-og opgivelses processer - her lærer du at opdage, hvornår du giver op og hvorfor. Det er motiverende, det er også hårdt arbejde, og det er en meget vigtige del af angstbehandlingen. Der er fokus på dit personlige psykologiske lederskab.

"jeg ved ikke helt, om det er noget for mig". Spørg dig selv - "når jeg tvivler, er jeg så i virkeligheden i tvivl?", "Hvad bruger jeg mon tvivlen til?", "Er tvivlen en af angstens sendebud", "Er det en undskyldning, en undgåelses-strategi, fordi jeg i virkeligheden er bange, bekymret, usikker, nervøs, ikke tror på mig selv, ikke føler mig god nok...?"

Du får det bedste svar, når du spørger dig selv, om det er en god ide, en god investering ift. dig selv, dine relationer, sit liv, din fremtid?

Min plan ligger klar - jeg er ikke i tvivl. Jeg vil gerne hjælpe dig med at træde ud af angsten. Jeg ved, det er muligt, og sammen med andre er bare den bedste vej at gå.

 

Praktisk information

 

Vi mødes i Aarhus 7 gange i alt. Hver anden onsdag fra kl. 17-20 og 1 lørdag fra kl. 10-16. I alt 24 timers gruppeterapi - det giver en timepris på kun 185 kr. Gruppeterapi er både den meste effektive behandlingsform og den billigste. Der er 10 pladser i gruppen.

Det koster 4450 kr (fra 1. januar 4600 kr.) inkl. online kurserne Træd ud af angsten og Social Skills Bootcamp (samlet værdi 1390 kr. 

Når du melder dig til, reserverer du en plads i gruppen - din tilmelding er ikke bindende, der er udelukkende tale om en forhåndsreservering. Indenfor 2-3 hverdage bliver du ringet op for at booke en tid til en kort visitationssamtale. Samtalen har til formål at afklare, om gruppeforløbet er det rigtige tilbud for dig. Den foregår over telefonen og varer 30 minutter.

Ved den endelig tilmelding, betales der 1000 kr. i depositum, Restbeløbet betales senest 30 dagen inden opstart, Det er muligt at betale over 2 gange. Der er som skrevet begrænset antal pladser, så vent ikke for længe med at melde dig til.

Hvis du gerne vil booke en tid, kan du ringe på 40 50 02 72  mandag, tirsdag og torsdag i tidsrummet 8.30 - 9.30. Du kan også sende en besked, så ringer jeg dig op

Har du spørgsmål til gruppeforløbet - send en besked

Ring mig op

7 + 15 =

Se min video "Angst er en stærk følelse, som du kan lære at overvinde"

Anmeldelser

"Meget kompetent og dygtig kursusholder/underviser. Stor viden, behagelig facon og god kontakt til kursisterne. Og ikke mindst en brand i hjertet for børn, unge og voksne med angst og andre udfordringer. En brand man mærker. Derfor kan du trygt kaste dig i Helles arme ligemeget om du leder efter en guide på din personlige rejse eller skal bruge en foredragsholder, der når helt ud i hjørnerne af salen".

Bo Jacobsen

Leder, Randers Ungdomskole.

Helle Fonager

I min daglige praksis hjælper jeg børn, unge og voksne med at transformere angst til indre ro, selvsikkerhed og styrke, så de kan hjælpe sig selv og andre. Cool Kids og Chilled for børn og unge, kognitiv adfærdsterapi for voksne.

 

©Helle Fonager 2018  | CVR: 34320268; | Syrenvej 15, 8240 Risskov | Tlf.: 40 50 02 72 | info@hellefonager.dk