Hvad gør du helt konkret, når du møder modgang?

Bliver du projektiv, giver andre skylden, bare lidt? Eller vender du det indad og gør dig mindre, end du er?

Det kan også være, du står stærkt i dig selv og håndterer, hvad som måtte komme, fordi dine selvbeskyttende sociale færdigheder er veltrænet, erfarende og har den power, du har brug for til at takle, hvad som måtte komme.

Der er ingen tvivl om, at modgang udfordrer vores forhold til os selv, vores selvværd – særligt, hvis vi ikke ved, hvordan vi skal takle modgangen. Og den er jo en del af livet, ikke!

Nogen gange er det bare vildt svært

Det er svært at fastholde det gode forhold til en selv, når konfliktniveauet er højt, når tingene ikke lykkes, når angstens dikterende stemme råber af en og varsler katastrofe agtige tilstande. Når de negative tanker kører i ring… det er svært. Det er nærmest uundgåelig, at dit forhold til dig selv, dit selvværd, bliver presset.

Og hvis du gør dig mindre, end du er, devaluerer du din egen styrke… og så kan du jo ikke gøre brug af den. Det giver god mening, ikke?

Så hvad kan du gøre – det er et virkelig godt spørgsmål. Du kan beslutte dig for at få trænet og styrket dine selvbeskyttende sociale færdigheder, så dit selvværd har noget at læne sig op ad.

Det ville være et godt sted at starte, hvis du spørger mig Læs mere om online kurset styrk dit selvværd her

Inspiration til din dag kærligst Helle