ANGSTBEHANDLING GRUPPETERAPI

Kognitiv gruppeterapi for voksne

Når andres mening forstyrer dine beslutningsprocesser, og angstens fysiske symptomer begrænser din bevægelsesfrihed er det på tide at gribe ind. Her er en enestående mulighed, sammen med andre – bedre bliver det ikke.

Der starter nye grupper 10. oktober og 31. oktober.

Hvis du gerne vil booke en tid, kan du ringe på 40 50 02 72  tirsdag og torsdag i tidsrummet 8.00 – 10.00.

 

Gruppeterapi er en virksom og effektiv metode i angstbehandling

Gruppeterapi speeder processen op.

Formålet med angstbehandling er, at du eksponerer dig selv for det, du er bange for – indtil du ikke er bange mere… “face your fears” Små skridt sammen med andre, der har lignende udfordringer, forstærker din eksponering. Den synergi et gruppeforløb kan generere er langt mere effektiv end én til én samtaler, fordi du er sammen med andre, der kender/ genkender dine problemstillinger og dine udfordringer.

De fleste kender til eksponering (face your fears). Og måske du har prøvet at udfordre angsten op til flere gange – og forhåbentlig er du lykkes? Du er her, så måske er du ikke kommet helt i mål?

Det kan være fordi, du endnu ikke har arbejdet med realistisk tænkning, ej heller konflikttrekanten, lederskabets psykologi, bekymrings- og følelsessurfing og alle de andre metoder, som man har brug for, for at lære at udfordre og håndtere angsten.

Der er ingen tvivl om, at vejen ud af angsten ikke følger den lige vej – hvilket du sikkert allerede har opdaget.

Træd ud af angsten er et gruppeforløb for voksne.

I forløbet er der fokus på at lære nye færdigheder og nye strategier, så du kan lære at overvinde angst og bekymringer, så du kan få momentum i dit liv og sætte mål, som tilgodeser dine drømme.

Du lærer at genkende og håndtere angstens dikterende stemme (de forvrængede katastrofetanker) og de fysiske symptomer på den stærke følelse. Du lærer at se bagom angst og forsvar, så du kan mærke, hvad du føler i en given situation/konflikt og handle på det. Og du lærer at gøre op med din indre selvkritikker – så du frit kan udtrykke dig og gøre det, som du har lyst til – fri af andres mening om dig, og hvad du burde gøre. Og det vil styrke dine relationer og dit forhold til dig selv.

Kognitiv terapi er metodemæssigt en udviklingsmodel.

I forløbet arbejdes der med en detaljeret forståelse af sjælelivet, adfærden, tankerne, følelserne og kroppens funktion. Når der arbejdes kognitivt, arbejdes der først og fremmest med fokus på tanker og forestillinger for at forstå, hvordan en række uhensigtsmæssige adfærdsformer og reaktioner opstår og underminerer alt. Formålet er at finde mening og forståelse, selv når ens handlinger og tanker virker meningsløse og uforståelige.

Lad ikke angsten tage din beslutning – hvor længe vil du vente på dit liv?

Måske har du prøvet lidt af hvert, opgivet og affundet dig med tingenes tilstand – det bliver nok ikke bedre, eller gør det? Er det virkelig muligt at træde ud af angsten og ind i friheden? Hvis du spørger mig, er svaret JA og JA, det er muligt. Jeg har selv gået vejen, og det er den jeg gerne vil dele med dig. Det har været det hele værd – intet mindre.

“jeg ved ikke helt, om det er noget for mig” – Alt ok, tvivl er velkendt, en af angstens sendebud. Spørg dig selv – “når jeg tvivler, er jeg så i virkeligheden i tvivl?” “Hvad bruger jeg tvivlen til, er det blot en dårlig undskyldning, en undgåelses-strategi, fordi jeg er bange?” Du får det bedste svar, når du spørger dig selv, om det er en god ide, en god investering ift. dig selv, dit liv og dine relationer?

Min plan ligger klar – jeg er ikke i tvivl. Jeg vil super gerne hjælpe dig over målstregen. Jeg ved, det er muligt, og sammen med andre er bare den bedste vej at gå.

Den gode nyhed – angst kan behandles uanset alder

Kognitiv adfærdsterapi har slået sig fast om den førende behandlingsmetode i angstbehandling – det virker, og det er pointen, og jo før man påbegynder behandlingen jo hurtigere resultater. Og angstbehandling har ingen alder – det er de samme metoder, man bruge ift, børn, unge og voksne.

Her er hvad du lærer gennem forløbet

 • at sætte personlige mål på en ny måde.
 • at afsløre angsten, så den ikke snyder problemet.
 • om angstens dynamik, og hvorfor du er udfordret af denne stærke følelse og andre ikke?
 • hvordan du kan se bagom angsten og finde nye svar, som med garanti vil ændre dit syn på dig selv og andre.
 • hvordan du kan mærke, udtrykke og rumme de følelser, der er i en given situation/konflikt i stedet for at give op.
 • hvad 1. og 2. opgivelse er – og hvordan du kan bryde dette mønstre, så angsten ikke styrer dig.
 • at omstrukturere automatiske negative, selvkritiske, bekymrede tanker – så de ikke længere har magten over dig.
 • at udfordre angsten, helt konkret – i virkeligheden.
 • opbygge og styrke din tolerance overfor de fysiske symptomer på angst.
 • at løse problemer på en konstruktiv måde, som tilgodeser dig og dine relationer.
 • at træne sociale færdigheder, blive mere selvsikker – gør op med oplevelsen af ikke at være god nok, aldrig at lykkes.
 • at styrke dine selvbeskyttende sociale færdigheder, så dit selvværd har noget at læne sig op af.
 • at give slip på andres mening om dig.
 • hvordan du kan styrke din kommunikation og skabe en bedre kontakt i dine relationer.
 • hvordan du takler tilbagefald, så du kan lykkes med at træde ud af angsten.
 • at dele dine bekymringer med andre – du bliver inviteret med i et fællesskab, hvor du kan møde andre ligesindet.

Gruppeforløbet er et kombineret online og live forløb

Du kan også vælge udelukkende at deltage online. “Træd ud af angsten – online” koster 1450 kr. eller 119,- pr måned.
Kurset er inkl. et mentor webinar, som kører hver 14 dag. Du har også mulighed for at være med i en lukket Facebook gruppe.

Hvis du gerne vil arbejde i dybden og komme helt bagom angsten, vil jeg anbefale, at du melder dig til det gruppeterapeutiske forløb. Der bliver mulighed for at dele og udveksle i øjenhøjde – med ligesindet, som kan beskrive de samme udfordringer og problemstillinger, du selv går og kæmper med.

Gruppeterapi for voksne

Vi mødes i Aarhus 7 gange i alt – 6 hverdage og 1 lørdag.

Der er 12 pladser i gruppen.

Det koster 4450 kr. inkl. online kurset “Træd ud af angsten” (værdi 1450 Kr.)
Det er er muligt at betale gruppeforløbet over 2-3 gange.

Vi mødes onsdage kl. 17-20 og lørdag kl. 10-16.

Når jeg har modtaget din tilmelding bliver du efterfølgende ringet op for en booke afklarende visitationsforsamtale. Forsamtalen foregår over telefonen og varer ca 30 minutter. Formålet at afklare, om du er i målgruppe og om gruppeforløbet er noget for dig. Først derefter kommer den endelige tilmelding – der betales 14 dage inden opstart. Det kan betales over 2 – 3 gange efter aftale.

Der er begrænset antal pladser, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

 

Kontakt Helle Fonager

Ring mig op

4 + 6 =

Hvis du gerne vil booke en tid, kan du ringe på 40 50 02 72  tirsdag og torsdag i tidsrummet 8.00 – 10.00.

Træd ud af angsten -et online mentor kursus

"en øjenåbner", "...nu forstår jeg, nu giver det mening - så fantastisk", "selvfølgelig skal de andre følelser frem i lyset - nu forstå jeg, hvad det er, jeg har været bange for i alle de år - det er det vildeste" "Ad hjertet tak - at det var vreden og sorgen, som fremkaldte angsten, var jeg overhovedet ikke klar over - nu forstår jeg, hvad du mener, når du siger, at angsten nogen gange snyder problemet"

Helle Fonager

I min daglige praksis hjælper jeg børn, unge og voksne med at transformere angst til indre ro, selvsikkerhed og styrke, så de kan hjælpe sig selv og andre. Cool Kids og Chilled for børn og unge, kognitiv adfærdsterapi for voksne.

©Helle Fonager 2018  | CVR: 34320268; | Syrenvej 15, 8240 Risskov | Tlf.: 40 50 02 72 | hellefonager@mail.dk

Få min ebog - Motivation

Helle Fonager - eBog Motivation

Tusinde tak for din tilmelding