fbpx

ANGSTBEHANDLING GRUPPETERAPI

Når angstens dikterende stemme har taget over…

Er det godt at mødes med andre ligesindet, som kender og genkender de udfordringer du har.

Træd ud af angsten er et gruppeterapeutisk forløb, hvor du lærer at udfordre og overvinde angstens dikterende, selvkritiske stemme, styrke dit selvværd, din psykologiske balance, dine selvbeskyttende sociale færdigheder, så du lærer at stå stærkt i dig selv. Målet er at kunne håndtere, hvad som måtte komme og opbygge friheden til at være den du er sammen med andre.

Jeg er stor fortaler for gruppeforløb. Du opnår mere på kortere tid, skaber flere resultater og kommer dybere i din proces, når du deler med andre. Der opstår en fortrolig samhørighed i gruppen, der giver et helt enestående fællesskab. 

Næste gruppeforløb i Aarhus

Hold 9: 25 September – 8. januar 2019 for unge voksne 21-29 år – her mødes vi 9 gange, 30 timers gruppeterapi (onsdage og 1. lørdag), hjemmeopgaver og løbende telefonisk supervision hver anden uge undervejs i processen

Gruppeterapi er en virksom og effektiv metode i angstbehandling

Når angsten giver psykologiske udfordringer, er dit selvværd presset.

Har daglige bekymringer og angst råderet over dit liv? Er der bestemte situationer, som du helst undgår, uden helt at vide hvorfor. Er dine bekymringer optaget af mange forskellige ting – det kan være tanker og forestillinger om det værst tænkelige, at du fejler noget, andres mening om dig, at der sker noget? Forstyrrer angsten dine daglige aktiviteter og gøremål – så du ofte føler dig overvældet, stresset og udfordret af angstens fysiske symptomer?

Så vil jeg anbefale, at du søger hjælp – og sammen med andre er det bedste vej at gå.

Gruppeterapi speeder processen op.

Formålet med angstbehandling er, at du eksponerer dig selv for det, du er bange for – indtil du ikke er bange mere… “face your fears” Små skridt sammen med andre, der har lignende udfordringer, forstærker din eksponering. Den synergi et gruppeforløb kan generere er langt mere effektiv end én til én samtaler, fordi du er sammen med andre, der kender/ genkender dine problemstillinger og dine udfordringer.

De fleste kender til eksponering (face your fears). Og måske du har prøvet at udfordre angsten op til flere gange – og forhåbentlig er du lykkes? Du er her, så måske er du ikke kommet helt i mål?

Det kan være fordi, du endnu ikke har arbejdet med realistisk tænkning, ej heller konflikttrekanten, lederskabets psykologi, bekymrings- og følelsessurfing og alle de andre metoder, som man har brug for, for at lære at udfordre og håndtere angsten.

Der er ingen tvivl om, at vejen ud af angsten ikke følger den lige vej – hvilket du sikkert allerede har opdaget.

Træd ud af angsten er et gruppeforløb for voksne.

I forløbet er der fokus på at lære nye færdigheder og nye strategier, så du kan lære at overvinde angst og bekymringer, så du kan få momentum i dit liv og sætte mål, som tilgodeser dine drømme.

Du lærer at genkende og håndtere angstens dikterende stemme (de forvrængede katastrofetanker) og de fysiske symptomer på den stærke følelse. Du lærer at se bagom angst og forsvar, så du kan mærke, hvad du føler i en given situation/konflikt og handle på det. Og du lærer at gøre op med din indre selvkritikker – så du frit kan udtrykke dig og gøre det, som du har lyst til – fri af andres mening om dig, og hvad du burde gøre. Og det vil styrke dine relationer og dit forhold til dig selv.

Kognitiv terapi er metodemæssigt en udviklingsmodel.

I forløbet arbejdes der med en detaljeret forståelse af sjælelivet, adfærden, tankerne, følelserne og kroppens funktion. Når der arbejdes kognitivt, arbejdes der først og fremmest med fokus på tanker og forestillinger for at forstå, hvordan en række uhensigtsmæssige adfærdsformer og reaktioner opstår og underminerer alt. Formålet er at finde mening og forståelse, selv når ens handlinger og tanker virker meningsløse og uforståelige.

Kognitiv adfærdsterapi har slået sig fast om den førende behandlingsmetode i angstbehandling – det virker, og det er pointen. Min erfaring, i de mange forløb jeg har gennemført, er dog, at den kognitive terapi kommer lidt kort, når der bag angsten ligger dybere følelsesmæssige problemstillinger. Derfor inddrager jeg både viden og praksis fra korttids terapi ISTDP og psykodynamisk terapi.

Lad ikke angsten tage din beslutning – hvor længe vil du vente på dit liv?

Måske har du allerede prøvet lidt af hvert uden at lykkes, og derfor har du opgivet og affinder dig nu med tingenes tilstand – det bliver nok ikke bedre, det er, som det er. Jeg har selv været der, jeg kender opgivelsen helt indefra. Lyt ikke til den – den ved ikke bedre, den har jo givet op. I træd ud af angsten kommer du til at arbejde med livs-og opgivelses processer – her lærer du at opdage, hvornår du giver op og hvorfor. Det er motiverende, det er også hårdt arbejde, og det er en meget vigtige del af angstbehandlingen. Der er fokus på dit personlige psykologiske lederskab.

“jeg ved ikke helt, om det er noget for mig”. Spørg dig selv – “når jeg tvivler, er jeg så i virkeligheden i tvivl?”, “Hvad bruger jeg mon tvivlen til?”, “Er tvivlen en af angstens sendebud”, “Er det en undskyldning, en undgåelses-strategi, fordi jeg i virkeligheden er bange, bekymret, usikker, nervøs, ikke tror på mig selv, ikke føler mig god nok…?”

Du får det bedste svar, når du spørger dig selv, om det er en god ide, en god investering ift. dig selv, dine relationer, sit liv, din fremtid?

Min plan ligger klar – jeg er ikke i tvivl. Jeg vil gerne hjælpe dig med at træde ud af angsten. Jeg ved, det er muligt, og sammen med andre er bare den bedste vej at gå. Jeg har afholdt gruppeforløbet siden 2016, og hver gang et hold slutter af, bliver jeg fyldt af en stor taknemmelighed. Det er livsbekræftende, at opleve den transformation deltagerne går i gennem, fra usikker angst til et stærkere selvbevidst selvværd, der har mod på at udfordre angsten og sætte nye mål i livet.

I processen, ud fra de behov og tilbagemeldinger jeg har fået fra deltagerne, har jeg udviklet og udviddet gruppeforløbet, så vi nu mødes 12 gange i alt.

 

Er det virkelig muligt at træde ud af angsten?

Ja, hvis du vil, er det muligt. Det handler jo ikke om at slippe angsten – den er et vilkår, den er menneskets mest primitive beredskab – den hverken kan eller skal du slippe. Du kan lære, helt konkret, at træde ud af angsten, når den aktiveres, så den ikke overvælder dig, så den ikke forstyrrer dine daglige aktiviteter og gøremål, og påvirker dine beslutninger og dit mod til at være den du gerne vil være – sammen med andre.

Når du kommitter dig til processen, når du giver dit mod og din vilje nogle nye færdigheder og nogle nye strategier, får du mere power til at stå fast – du bliver mere tolerant overfor den stærke følelse, så den ikke render om hjørnerne med dig.

Her er hvad du lærer gennem forløbet

 • at sætte personlige mål på en ny måde.
 • at afsløre angsten, så den ikke snyder problemet.
 • om angstens dynamik, og hvorfor du er udfordret af denne stærke følelse og andre ikke?
 • hvordan du kan se bagom angsten og finde nye svar, som med garanti vil ændre dit syn på dig selv og andre.
 • hvordan du kan mærke, udtrykke og rumme de følelser, der er i en given situation/konflikt i stedet for at give op.
 • hvad 1. og 2. opgivelse er – og hvordan du kan bryde dette mønstre, så angsten ikke styrer dig.
 • at omstrukturere automatiske negative, selvkritiske, bekymrede tanker – så de ikke længere har magten over dig.
 • at udfordre angsten, helt konkret – i virkeligheden.
 • opbygge og styrke din tolerance overfor de fysiske symptomer på angst.
 • at løse problemer på en konstruktiv måde, som tilgodeser dig og dine relationer.
 • at træne sociale færdigheder, blive mere selvsikker – gør op med oplevelsen af ikke at være god nok, aldrig at lykkes.
 • at styrke dine selvbeskyttende sociale færdigheder, så dit selvværd har noget at læne sig op af.
 • at give slip på andres mening om dig.
 • hvordan du kan styrke din kommunikation og skabe en bedre kontakt i dine relationer.
 • hvordan du takler tilbagefald, så du kan lykkes med at træde ud af angsten.
 • at dele dine bekymringer med andre – du bliver inviteret med i et fællesskab, hvor du kan møde andre ligesindet.

Der er masser af hjælp og støtte undervejs i forløbet. Der er mulighed for supervision og så får du online kurserne Træd ud af angsten og Social Skills med, så du kan øve og træne de nye færdigheder igen og igen, når det passer dig og din kalender. Der vil være hjemmearbejde mellem hver session.

Gruppeterapi for voksne

Gruppeterapi/angstbehandling – Træd ud af angsten – forløb for voksne.

25. September 2019: Træd ud af angsten 21-29 år koster 5700 kr. Forløbet har 9 sessioner – i alt 30 timers gruppeterapi. Betalingsbetingelser:
1. betaling er 14 dage inden gruppeopstart. Du kan vælge mellem 3. betalingsaftaler: 1 x 5700 kr. / 2 x 2850 kr. / 3 x 1900 kr. 

Gruppeterapi speeder processen op – det er den mest effektive behandlingsform og den absolut billigste. 

Kursusprisen er inkl. undervisningsmateriale samt online kurserne Træd ud af angsten og Styrk dit selvværd (samlet værdi 1740 kr.) Og så vil der naturligvis være kaffe, te frugt og frokost om lørdagene.

Hvordan ved jeg, om gruppeforløbet er det rigtige tilbud for mig? Det er et godt spørgsmål og derfor er der naturligvis en forsamtale, hvor vi sammen afklarer, om det er det rette tilbud for dig. Samtalen kan enten foregå over telefonen eller i min praksis. Den varer ca. 30 min.

Din tilmelding er ikke bindende, det er en forhåndstilmelding, hvor du reserverer din plads i gruppen. Indenfor 2-3 hverdage ringer jeg til dig for at booke tid til samtalen. Først derefter kommer den endelig tilmelding.

Kontakt Helle Fonager

Ring mig op

10 + 8 =

Book en tid på 40 50 02 72 mandag, onsdag og fredag kl. 9.00 - 10.00. Du er velkommen til at lægge en besked, så ringer jeg dig op. Det er ikke muligt at booke tider via mail.

Træd ud af angsten -et online mentor kursus

"en øjenåbner", "...nu forstår jeg, nu giver det mening - så fantastisk", "selvfølgelig skal de andre følelser frem i lyset - nu forstå jeg, hvad det er, jeg har været bange for i alle de år - det er det vildeste" "Ad hjertet tak - at det var vreden og sorgen, som fremkaldte angsten, var jeg overhovedet ikke klar over - nu forstår jeg, hvad du mener, når du siger, at angsten nogen gange snyder problemet"

Gratis lydfil

Helle Fonager

I min daglige praksis hjælper jeg børn, unge og voksne med at transformere angst til indre ro, selvsikkerhed og styrke, så de kan hjælpe sig selv og andre. Cool Kids og Chilled for børn og unge, kognitiv adfærdsterapi for voksne.

 

©Helle Fonager 2018  | CVR: 34320268; | Syrenvej 15, 8240 Risskov | Tlf.: 40 50 02 72 | info@hellefonager.dk

 

Få min ebog - Motivation

Helle Fonager - eBog Motivation

Tusinde tak for din tilmelding