fbpx

Hvilke situationer bekymrer mig? Arbejdsbog for UNGE (dreng) – små billeder

59,00DKK

 

I denne arbejdsbog får du et konkret overblik over 40 forskellige situationer, som hos mange unge vækker usikkerhed, bekymringer, “ÅH nej, hvad nu hvis” tanker, en følelse af ikke at være god nok, nervøsitet og ubehag, som kan eskalere til ukontrolleret angst. Mange unge ved ikke, hvad det er for situationer, der udfordrer dem. Det er utrygt ikke at vide. Det er svært at forholde sig til eller arbejde med det, man ikke ved. Overblikket giver et indblik i de bekymringsproblematikker/temaer dit barn har. Læs mere under beskrivelse.

SKU: HF-DUD-2018-1 Categories: , , Tag:

Description

Her får du et overblik, så bliver det lettere at håndtere bekymringerne – de usikre, bange og ofte urealistiske tanker. I denne arbejdsbog er alle de 40 forskellige situationer fordelt på 2 sider, så du får et hurtigt overblik. Overblikket giver et indblik i de bekymringsproblematikker / temaer dit barn har.

Forestil dig du er ung, og lige pludselig oplever et stærkt fysisk ubehag i en konkret situation – det kan være i forbindelse med en fremlæggelse i skolen, et familiebesøg, en social situation, i mødet med noget nyt, ukendt… Det er en overvældende oplevelse og lysten til at komme væk og undgå situationen er stor. Bekymringer som, “hvorfor lige mig?”, “hvad handler det om?, “fejler jeg noget?” fylder og tager meget af den vågne tid. Måske kommer det mest til udtryk om aftenen, eller om morgenen, når en ny dag begynder. Hvordan brydes denne negative bekymringstendens?

Første skridt er at blive bevidst om, hvilke situationer det er, der vækker bekymring, usikkerhed og fysisk ubehag. Vi kan ikke forholde os til eller arbejde med det, vi ikke ved. I Cool Kids og Chilled angstbehandling, som er et videnskabelig og evidensbaseret angstbehandlingsprogram for børn og unge, har forskere fra Macquarie University i Australien fundet frem til de situationer, som de fleste børn og unge finder ubehagelige, bekymrende og/eller skræmmende.

Jeg har praktiseret Cool Kids og Chilled angstbehandling gennem 5 år. Og med udgangspunkt i ovenstående forskning og min egen praksis erfaring (mere end 100 afsluttede forløb) har jeg nyfortolket og revideret de konkrete situationer og føjet nye til, så de passer bedre til vores breddegrader – her refereres til den skandinaviske skole-, familie- og ungdomskultur.

I denne arbejdsbog finder du 40 forskellige situationer, som de fleste unge kan genkende – genkendelsen er vigtig for et ungt menneske. I får en arbejdsbog, som vil hjælpe jer til at konkretisere og bevidstgøre, hvilke situationer det er, som skaber bekymringerne. Nu har I noget at snakke ud fra. Fjerner det så bekymringerne – ja, nogle af dem vil i genkendelsen (bevidstgørelsen) blive reduceret, fordi de nu bliver konkrete – andre har brug for et realitetstjek, og her anbefaler jeg metoden “Realistisk Tænkning”, som du også finder i shoppen. (udgives medio december)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Hvilke situationer bekymrer mig? Arbejdsbog for UNGE (dreng) – små billeder”