fbpx
Sale!

Hvilke situationer bekymrer mig? Arbejdsbog for BØRN (pige) – to i én

128,00DKK 98,00DKK

 

I denne arbejdsbog får du et konkret overblik over 40 forskellige situationer, som hos mange børn vækker usikkerhed, bekymringer, “ÅH nej, hvad nu hvis” tanker, en følelse af ikke at være god nok, nervøsitet og ubehag, som kan eskalere til ukontrollerbar angst. Mange børn ved ikke, hvad det er for situationer, der udfordrer dem. Det er utrygt ikke at vide. Det er svært at forholde sig til eller arbejde med det, man ikke ved. Du får her to i én arbejdsbøger – et overblik, som giver et indblik i de bekymringsproblematikker/temaer dit barn har, samt en arbejdsbog med store billeder. Her tager vi en situation af gangen, så bliver det lettere at håndtere bekymringerne – de usikre, bange og ofte urealistiske tanker. Læs mere under beskrivelse.

Description

Hvilke situationer bekymrer mig? Arbejdsbog for BØRN (pige) – to i én

Af Helle Fonager

Her tager vi en af gangen, så bliver det lettere at håndtere bekymringerne – de usikre, bange og ofte urealistiske tanker. I denne arbejdsbog får du to i én – en arbejdsbog med det store overblik og en arbejdsbog hvor de 40 forskellige situationer er fordelt med 4 billeder på hver side. Overblikket giver et indblik i de bekymringsproblematikker/temaer dit barn har – hvor print og klip udgaven hjælper med at tage en situation af gangen, så dit barn ikke bliver overvældet af de mange forskellige situationer.

Forestil dig du er et barn, og lige pludselig oplever du et stærkt fysisk ubehag i en konkret situation – det kan være i skolen, i forbindelse med en fremlæggelse, ved et familiebesøg, en social situation, eller i mødet med noget nyt, ukendt… Det er en overvældende oplevelse og lysten til at komme væk og undgå situationen er stor. Bekymringer som, “hvorfor lige mig?”, “hvad handler det om?, “fejler jeg noget?” fylder og tager meget af den vågne tid. Måske kommer det mest til udtryk om aftenen, eller om morgenen, når en ny dag begynder. Det kan være svært at sætte ord på, bare tanken om den ubehagelige situation virker overvældende. Hvordan brydes denne negative bekymringstendens?

Første skridt er at blive bevidst om, hvilke situationer det er, der vækker bekymring, usikkerhed og fysisk ubehag. Vi kan ikke forholde os til eller arbejde med det, vi ikke ved. I Cool Kids og Chilled angstbehandling, som er et videnskabelig og evidensbaseret angstbehandlingsprogram for børn og unge, har forskere fra Macquarie University i Australien fundet frem til de situationer, som de fleste børn og unge finder ubehagelige, bekymrende og/eller skræmmende.

Jeg har praktiseret Cool Kids og Chilled angstbehandling gennem 5 år. Og med udgangspunkt i ovenstående forskning og min egen praksis erfaring (mere end 100 afsluttede forløb) har jeg nyfortolket og revideret de konkrete situationer og føjet nye til, så de passer bedre til vores breddegrader – her refereres til den Skandinaviske skole-, familie- og børnekultur.

I denne arbejdsbog finder du 40 forskellige situationer, som de fleste børn kan genkende – genkendelsen er vigtig for et barn. I får en arbejdsbog, som vil hjælpe jer til at konkretisere og bevidstgøre, hvilke situationer det er, som skaber bekymringerne. Nu har I noget at snakke ud fra. Fjerner det så bekymringerne – ja, nogle af dem vil i genkendelsen (bevidstgørelsen) blive reduceret, fordi de nu bliver konkrete – andre har brug for et realitetstjek, og her anbefaler jeg metoden “Realistisk Tænkning”, som du også finder i shoppen (udgives medio december 2018)

Video

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Hvilke situationer bekymrer mig? Arbejdsbog for BØRN (pige) – to i én”