fbpx

Gruppeterapi for voksne - 30 år +

Aarhus – 10. oktober 2018 (3 ledige pladser)

Syrenvej 15 8240 Risskov i Aarhus (Opstarten er rykket til 10. oktober, da istandsættelsen af min nye praksis er forsinket)

Næste gruppeforløb starter 6. marts 2019

Når angst og bekymringer er blevet en daglig udfordring for dig, og når andres mening forstyrrer dine beslutningsprocesser, er det på tide at gribe ind og søge hjælp. Ærligt, hvad er sandsynligheden for, at det bare går over af sig selv. Her er en enestående mulighed, sammen med andre – bedre bliver det ikke.

Gruppeterapi speeder processen op. Den synergi et gruppeforløb kan generere er langt mere effektiv end én til én samtaler, fordi du er sammen med andre, der kender/ genkender dine problemstillinger og dine udfordringer.

Gruppeterapi er en virksom og effektiv metode i angstbehandling

Gruppeterapi speeder processen op.

Formålet med angstbehandling er, at du eksponerer dig selv for det, du er bange for - indtil du ikke er bange mere... "face your fears" Små skridt sammen med andre, der har lignende udfordringer, forstærker din eksponering. Den synergi et gruppeforløb kan generere er langt mere effektiv end én til én samtaler, fordi du er sammen med andre, der kender/ genkender dine problemstillinger og dine udfordringer.

De fleste kender til eksponering (face your fears). Og måske du har prøvet at udfordre angsten op til flere gange - og forhåbentlig er du lykkes? Du er her, så måske er du ikke kommet helt i mål?

Det kan være fordi, du endnu ikke har arbejdet med realistisk tænkning, ej heller konflikttrekanten, lederskabets psykologi, bekymrings- og følelsessurfing og alle de andre metoder, som man har brug for, for at lære at udfordre og håndtere angsten.

Der er ingen tvivl om, at vejen ud af angsten ikke følger den lige vej - hvilket du sikkert allerede har opdaget.

Træd ud af angsten er et gruppeforløb for voksne.

Træd ud af angsten er et gruppeforløb for voksne.
I forløbet er der fokus på at lære nye færdigheder og nye strategier, så du kan lære at overvinde angst og bekymringer, så du kan få momentum i dit liv og sætte mål, som tilgodeser dine drømme.

Du lærer at genkende og håndtere angstens dikterende stemme (de forvrængede katastrofetanker) og de fysiske symptomer på den stærke følelse. Du lærer at se bagom angst og forsvar, så du kan mærke, hvad du føler i en given situation/konflikt og handle på det. Og du lærer at gøre op med din indre selvkritikker - så du frit kan udtrykke dig og gøre det, som du har lyst til - fri af andres mening om dig, og hvad du burde gøre. Og det vil styrke dine relationer og dit forhold til dig selv.

Her er hvad du lærer gennem forløbet

 • at sætte personlige mål på en ny måde.
 • at afsløre angsten, så den ikke snyder problemet.
 • om angstens dynamik, og hvorfor du er udfordret af denne stærke følelse og andre ikke?
 • hvordan du kan se bagom angsten og finde nye svar, som med garanti vil ændre dit syn på dig selv og andre.
 • hvordan du kan mærke, udtrykke og rumme de følelser, der er i en given situation/konflikt i stedet for at give op.
 • hvad 1. og 2. opgivelse er – og hvordan du kan bryde dette mønstre, så angsten ikke styrer dig.
 • at omstrukturere automatiske negative, selvkritiske, bekymrede tanker – så de ikke længere har magten over dig.
 • at udfordre angsten, helt konkret – i virkeligheden.
 • opbygge og styrke din tolerance overfor de fysiske symptomer på angst.
 • at løse problemer på en konstruktiv måde, som tilgodeser dig og dine relationer.
 • at træne sociale færdigheder, blive mere selvsikker – gør op med oplevelsen af ikke at være god nok, aldrig at lykkes.
 • at give slip på andres mening om dig.
 • hvordan du kan styrke din kommunikation og skabe en bedre kontakt i dine relationer
 • hvordan du takler tilbagefald, så du kan lykkes med at træde ud af angsten
 • at dele dine bekymringer med andre – du bliver inviteret med i et fællesskab, hvor du kan møde andre ligesindet.

Gruppeforløbet er et kombineret online og live forløb - og du kan vælge udelukkende at deltage online.

Helle Fonager - Online Kurser

Hvis du gerne vil arbejde i dybden og komme helt bagom angsten, vil jeg anbefale, at du melder dig til det gruppeterapeutiske forløb. Der bliver mulighed for at dele og udveksle i øjenhøjde - med ligesindet, som kan beskrive de samme udfordringer og problemstillinger, du selv går og kæmper med.

Praktisk information

 

Vi mødes i Aarhus 7 gange i alt - 6 hverdage og 1 lørdag. I alt 24 timers gruppeterapi.
Der er 12 pladser i gruppen.

Det koster 4450 kr. inkl. onlineforløbet (værdi 1450 Kr.)
Det er også muligt at betale over 2-3 gange.

Gruppeforløbet er et kombineret online og live forløb.
- Du kan vælge udelukkende at deltage online. "Træd ud af angsten - online" koster 1450 kr. og er inkl. et mentor webinar, som kører hver 14 dag.

Du har også mulighed for at være med i en lukket Facebook gruppe - læs mere her

Når du melder dig til, har du forhåndsreserveret din plads. Indenfor 2-3 hverdage bliver du ringet op for at booke en tid til en kort visitationssamtale. Samtalen har til formål at afklare om gruppeforløbet er noget for dig, og om du er i målgruppen. Den foregår over telefonen og varer 30 minutter.

Der betales 14 dage inden opstart - der kan betales over 2 – 3 gange efter aftale.

Der er begrænset antal pladser, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Book en forsamtale - telefontid tirsdag eller torsdag 8.00 -11.00. Ring på 40 50 02 72 eller send en besked.

Tilmeld Gruppeforløb Voksne

Ring mig op

8 + 9 =

Kognitiv terapi er metodemæssigt en udviklingsmodel.

I forløbet arbejdes der med en detaljeret forståelse af sjælelivet, adfærden, tankerne, følelserne og kroppens funktion. Når der arbejdes kognitivt, arbejdes der først og fremmest med fokus på tanker og forestillinger for at forstå, hvordan en række uhensigtsmæssige adfærdsformer og reaktioner opstår og underminerer alt. Formålet er at finde mening og forståelse, selv når ens handlinger og tanker virker meningsløse og uforståelige.

Den gode nyhed - angst kan behandles uanset alder

Kognitiv adfærdsterapi har slået sig fast om den førende behandlingsmetode i angstbehandling - det virker, og det er pointen, og jo før man påbegynder behandlingen jo hurtigere resultater. Og angstbehandling har ingen alder - det er de samme metoder, man bruge ift, børn, unge og voksne.

Lad ikke angsten tage din beslutning - hvor længe vil du vente på dit liv?

Måske har du prøvet lidt af hvert, opgivet og affundet dig med tingenes tilstand - det bliver nok ikke bedre, eller gør det? Er det virkelig muligt at træde ud af angsten og ind i friheden? Hvis du spørger mig, er svaret JA og JA, det er muligt. Jeg har selv gået vejen, og det er den jeg gerne vil dele med dig. Det har været det hele værd - intet mindre.

"jeg ved ikke helt, om det er noget for mig" - Alt ok, tvivl er velkendt, en af angstens sendebud. Spørg dig selv - "når jeg tvivler, er jeg så i virkeligheden i tvivl?" "Hvad bruger jeg tvivlen til, er det blot en dårlig undskyldning, en undgåelses-strategi, fordi jeg er bange?" Du får det bedste svar, når du spørger dig selv, om det er en god ide, en god investering ift. dig selv, dit liv og dine relationer?

Min plan ligger klar - jeg er ikke i tvivl. Jeg vil super gerne hjælpe dig over målstregen. Jeg ved, det er muligt, og sammen med andre er bare den bedste vej at gå.

Se min video "Angst er en stærk følelse, som du kan lære at overvinde"

Anmeldelser

"Meget kompetent og dygtig kursusholder/underviser. Stor viden, behagelig facon og god kontakt til kursisterne. Og ikke mindst en brand i hjertet for børn, unge og voksne med angst og andre udfordringer. En brand man mærker. Derfor kan du trygt kaste dig i Helles arme ligemeget om du leder efter en guide på din personlige rejse eller skal bruge en foredragsholder, der når helt ud i hjørnerne af salen".

Bo Jacobsen

Leder, Randers Ungdomskole.

Helle Fonager

I min daglige praksis hjælper jeg børn, unge og voksne med at transformere angst til indre ro, selvsikkerhed og styrke, så de kan hjælpe sig selv og andre. Cool Kids og Chilled for børn og unge, kognitiv adfærdsterapi for voksne.

©Helle Fonager 2018  | CVR: 34320268; | Syrenvej 15, 8240 Risskov | Tlf.: 40 50 02 72 | hellefonager@mail.dk