fbpx

Angstbehandling - gruppeterapi for voksne

Gruppeforløb for dig som er 30 år plus

Aarhus – 28. august 2019 – 26. august 2020 – Syrenvej 15 – 8240 Risskov

Gruppeterapi speeder processen op – det betyder, at du kommer hurtigere i mål. Det er den mest effektive behandlingsform og den absolut billigste. 

Træd ud af angsten og ind i friheden er et kombineret gruppeterapeutisk/coaching forløb, hvor du lærer at udfordre og overvinde angstens dikterende, selvkritiske stemme, styrke dit selvværd, din psykologiske balance og dine selvbeskyttende sociale færdigheder, så du lærer at stå stærkt i dig selv.

Gennem hele forløbet er der fokus på din personlige udvikling; hvad vil du virkelig i virkeligheden, og på hvordan kan du lykkes med at opnå det, du gerne vil? Målet er at opbygge din modstandskraft og lære at fastholde dine mål. 

NYHED – Jeg har lavet et helt nyt gruppeforløb til dig, som er 30 år plus. Vi mødes 22 gange gennem et helt år – ca. hver anden/tredje uge hverdage onsdage/mandage kl. 17-20 og 4. lørdage kl. 9-16. Der vil være hjemmeopgaver fra gang til gang – du får en komplet plan over opgaverne.

Der er også mulighed for individuelle samtaler undervejs.  Langsom forandring er og bliver den bedste forandring. Når angsten udfordres gennem længere tid, og du samtidig styrker dit selvværd og fokuserer på dine fremtidsmål får du mere personlig power og dermed mindre risiko for tilbagefald…

Hold 10: 28. august 2019 – 26.august 2020 for voksne 30 år + – her mødes vi 22 gange, 82 timers gruppeforløb, terapi, supervision og coaching. Der er maks 12 i gruppen. 

Gruppeterapi er en virksom og effektiv metode i angstbehandling

Træd ud af angsten er et gruppeforløb for voksne.

Her lærer du at udfordre og overvinde angstens dikterende, selvkritiske stemme, styrke dit selvværd, din psykologiske balance, dine selvbeskyttende sociale færdigheder, så du kan stå stærkt i dig selv. Du lærer at genkende de fysiske symptomer på den stærke følelse, så de ikke skaber yderligere angst.

Du lærer at se bagom angst og forsvar, så du kan mærke, hvad du føler i en given situation/konflikt og handle på det. Og du lærer at gøre op med din indre selvkritikker - så du frit kan udtrykke dig og gøre det, som du har lyst til - fri af andres mening om dig, og hvad du burde gøre. Og det vil styrke dine relationer og dit forhold til dig selv - her er der fokus på dit selvværd, det omdømme du har i dig selv.

Gruppeterapi speeder processen op.

Formålet med angstbehandling er, at du eksponerer dig selv for det, du er bange for - indtil du ikke er bange mere... "face your fears" Små skridt sammen med andre, der har lignende udfordringer, forstærker din eksponering. Den synergi et gruppeforløb kan generere er langt mere effektiv end én til én samtaler, fordi du er sammen med andre, der kender/ genkender dine problemstillinger og dine udfordringer.

De fleste kender til eksponering (face your fears). Og måske du har prøvet at udfordre angsten op til flere gange - og forhåbentlig er du lykkes? Du er her, så måske er du ikke kommet helt i mål?

Det kan være fordi, du endnu ikke har arbejdet med realistisk tænkning, ej heller konflikttrekanten, lederskabets psykologi, bekymrings- og følelsessurfing og alle de andre metoder, som man har brug for, for at lære at udfordre og håndtere angsten.

Der er ingen tvivl om, at vejen ud af angsten ikke følger den lige vej - hvilket du sikkert allerede har opdaget.

 

Her er hvad du lærer gennem forløbet

 • at sætte personlige mål på en ny måde.
 • at afsløre angsten, så den ikke snyder problemet.
 • om angstens dynamik, og hvorfor du er udfordret af denne stærke følelse og andre ikke?
 • hvordan du kan se bagom angsten og finde nye svar, som med garanti vil ændre dit syn på dig selv og andre.
 • hvordan du kan mærke, udtrykke og rumme de følelser, der er i en given situation/konflikt i stedet for at give op.
 • hvad 1. og 2. opgivelse er – og hvordan du kan bryde dette mønstre, så angsten ikke styrer dig.
 • at omstrukturere automatiske negative, selvkritiske, bekymrede tanker – så de ikke længere har magten over dig.
 • at udfordre angsten, helt konkret – i virkeligheden.
 • opbygge og styrke din tolerance overfor de fysiske symptomer på angst.
 • at løse problemer på en konstruktiv måde, som tilgodeser dig og dine relationer.
 • at træne sociale færdigheder, blive mere selvsikker – gør op med oplevelsen af ikke at være god nok, aldrig at lykkes.
 • at give slip på andres mening om dig.
 • hvordan du kan styrke din kommunikation og skabe en bedre kontakt i dine relationer
 • hvordan du takler tilbagefald, så du kan lykkes med at træde ud af angsten
 • at dele dine bekymringer med andre – du bliver inviteret med i et fællesskab, hvor du kan møde andre ligesindet.

Der er masser af hjælp og støtte undervejs i forløbet. Der er mulighed for supervision og så får du online kurserne Træd ud af angsten og Social Skills med, så du kan øve og træne de nye færdigheder igen og igen, når det passer dig og din kalender.

Er det virkelig muligt at træde ud af angsten?

Ja, hvis du vil, er det muligt - og sammen med andre får du masser af hjælp og støtte undervejs - og det har du brug for. Alene er en lang og ensom vej at gå. Jeg her struktureret forløbet, så du får mulighed for, at arbejde i dybden. Det handler ikke om at slippe angsten - her er der ikke et guick fix - der findes mig bekendt ikke 10 trin, så er du angstfri. Angst er et grundlæggende vilkår, den er menneskets mest primitive beredskab. Du kan ikke slippe den - du kan lære at træde ud af den, når den aktiveres, så den ikke overvælder dig, så den ikke forstyrrer dine daglige aktiviteter og gøremål, og påvirker dine beslutninger og dit mod til at være den du gerne vil være - sammen med andre.

Når du kommitter dig til processen, når du giver dit mod og din vilje nogle nye færdigheder og nogle nye strategier, får du mere power til at stå fast - du bliver mere tolerant overfor den stærke følelse, så den ikke render om hjørnerne med dig.

Kognitiv terapi er metodemæssigt en udviklingsmodel.

I forløbet arbejdes der med en detaljeret forståelse af sjælelivet, adfærden, tankerne, følelserne og kroppens funktion. Når der arbejdes kognitivt, arbejdes der først og fremmest med fokus på tanker og forestillinger for at forstå, hvordan en række uhensigtsmæssige adfærdsformer og reaktioner opstår og underminerer alt. Formålet er at finde mening og forståelse, selv når ens handlinger og tanker virker meningsløse og uforståelige.

Kognitiv adfærdsterapi har slået sig fast om den førende behandlingsmetode i angstbehandling - det virker, og det er pointen. Min erfaring, i de mange forløb jeg har gennemført, er dog, at den kognitive terapi kommer lidt kort, når der bag angsten ligger dybere følelsesmæssige problemstillinger. Derfor inddrager jeg både viden og praksis fra korttids terapi ISTDP og psykodynamisk terapi.

Hvor længe vil du vente på dit liv? Hvem skal tage beslutningen - angsten eller dig?

Måske har du allerede prøvet lidt af hvert uden at lykkes, og derfor har du opgivet og affinder dig nu med tingenes tilstand - det bliver nok ikke bedre, det er, som det er. Jeg har selv været der, jeg kender opgivelsen helt indefra. Lyt ikke til den - den ved ikke bedre, den har jo givet op. I træd ud af angsten kommer du til at arbejde med livs-og opgivelses processer - her lærer du at opdage, hvornår du giver op og hvorfor. Det er motiverende, det er også hårdt arbejde, og det er en meget vigtige del af angstbehandlingen. Der er fokus på dit personlige psykologiske lederskab.

"jeg ved ikke helt, om det er noget for mig". Spørg dig selv - "når jeg tvivler, er jeg så i virkeligheden i tvivl?", "Hvad bruger jeg mon tvivlen til?", "Er tvivlen en af angstens sendebud", "Er det en undskyldning, en undgåelses-strategi, fordi jeg i virkeligheden er bange, bekymret, usikker, nervøs, ikke tror på mig selv, ikke føler mig god nok...?"

Du får det bedste svar, når du spørger dig selv, om det er en god ide, en god investering ift. dig selv, dine relationer, dit liv, din fremtid?

Min plan ligger klar - jeg er ikke i tvivl. Jeg vil gerne hjælpe dig med at træde ud af angsten. Jeg ved, det er muligt, og sammen med andre er bare den bedste vej at gå. Jeg har afholdt gruppeforløbet siden 2016, og hver gang et hold slutter af, bliver jeg fyldt af en stor taknemmelighed. Det er livsbekræftende, at opleve den transformation deltagerne går i gennem, fra usikker angst til et stærkere selvbevidst selvværd, der har mod på at udfordre angsten og sætte nye mål i livet.

I processen, ud fra de behov og tilbagemeldinger jeg har fået fra deltagerne, har jeg udviklet og udviddet gruppeforløbet, så vi nu mødes 12 gange i alt.

Praktisk information

 

 

 

 

Der er begrænset antal pladser i hver gruppe, maks 12 deltagere, så vent ikke for længe med at tilmelde dig. Der kan betales over 1, 2 eller 3 rater efter aftale,. Der kan også aftales en månedlig betaling.

Kursusprisen er inkl. undervisningsmateriale samt online kurserne Træd ud af angsten og Styrk dit Selvværd (samlet værdi 1980 kr.) Der vil være kaffe, te frugt og frokost/kage om lørdagene.

Forud gruppeforløbet vil der være en forsamtale for at afklare om gruppeforløbet er den helt rigtige vej for dig ift. de angstprobleamtikke du har. Samtalen varer en time og koster 990 kr.

Meld dig til og lad os sammen afklare, om forløbet er det rette behandlingsforløb for dig. Der kan ikke søges tilskud til forløbet, der er udelukkende tale om egenbetaling.

Betalingsbetingelser: Første betaling er 14 dage inden gruppeopstart. Du kan vælge at dele betalingen op i 2. eller 3. rater.

 

 

Hvis du gerne vil booke en tid, kan du ringe 40 50 02 72 mandag, tirsdag og torsdag i tidsrummet 8.30 - 9.30.

Har du spørgsmål til gruppeforløbet - send en besked

Ring mig op

7 + 14 =

Se min video "Angst er en stærk følelse, som du kan lære at overvinde"

Anmeldelser

"Meget kompetent og dygtig kursusholder/underviser. Stor viden, behagelig facon og god kontakt til kursisterne. Og ikke mindst en brand i hjertet for børn, unge og voksne med angst og andre udfordringer. En brand man mærker. Derfor kan du trygt kaste dig i Helles arme ligemeget om du leder efter en guide på din personlige rejse eller skal bruge en foredragsholder, der når helt ud i hjørnerne af salen".

Bo Jacobsen

Leder, Randers Ungdomskole.

Helle Fonager

I min daglige praksis hjælper jeg børn, unge og voksne med at transformere angst til indre ro, selvsikkerhed og styrke, så de kan hjælpe sig selv og andre. Cool Kids og Chilled for børn og unge, kognitiv adfærdsterapi for voksne.

 

©Helle Fonager 2019 | Syrenvej 15, 8240 Risskov | Tlf.: 40 87 09 85 | info@hellefonager.dk