fbpx

Cool Kids Supervisor kursus

Aarhus – Onsdag d. 22. maj 2019

Heldagskursus – en dag fra kl. 9.00 – 16.00 inkl frokost, kaffe/te og kage mv.

Kurset afholdes Syrenvej 15 8240 Risskov – Aarhus

NU med løbende online supervision, gratis månedligt Webinar og lukket facebookgruppe.

Der er brug for hjælp inden angsten for alvor rammer deres selvværd, deres sociale liv og deres skolegang. Vi står overfor en helt ny gruppe af børn og unge, der har brug for at lære nye færdigheder, nye strategier. De fleste er fagligt velfunderet, det er ikke der, udfordringerne ligger.

Cool Kids supervisor - Lær at forstå, hjælpe og støtte de angste børn og unge

"Jeg har stadig armene oppe - det var et fantastisk kursus" Annette - gymnasielærer Nordjylland.

"Tusind tak for et virkelig inspirerende og oplysende kursus".

Jeg har selv fået mod på at komme mere ud over stepperne og smide bekymringerne, og allerede i dag har jeg grebet tingene helt anderledes an - overfor den pige jeg støtter med angst og hendes mor. Det er bare så super godt at have fået sat tingene i system og ordentligt på plads. Bedste hilsner Pernille

Det er fantastisk at mærke den store interesse for Cool Kids Supervisor Kurset, som jeg startede i august 2016 - I alt 25 hold, 8 skoleforedrag og flere individuelle kursusforløb for bl.a. Randers Ungdomsskole og AOF Roskilde. Flere end 250 fagpersoner har været afsted. Det betyder, at der er endnu flere børn og unge, som får den støtte og hjælp de har brug for. Jo flere vi er til at løfte opgave, jo flere kan vi hjælpe - og det er der hårdt brug for.

Kære lærere, pædagoger og øvrige fagpersoner, som arbejder med børn og unge.

Har du også bemærket, at der gennem de sidste tre-fire år er en stor stigning af børn og unge, som er udfordret af bekymringstendens, stress og angst? Så er du ikke den eneste. Angst og stressrelateret angst er en af tidens største udfordring blandt børn og unge. Det er alvorligt, og derfor skal det også tages alvorligt.

Du møder børnene og de unge i din dagligdag, du er næst efter forældre/familie den som er tættest på. Det er super vigtig, at du ved, hvordan du kan forstå, hjælpe og støtte dem. Det er svært at være vidne til en meget bekymrende udvikling og ikke vide, hvordan man griber det an. Du har helt sikkert allerede prøvet lidt af hvert for at hjælpe, det rækker bare ikke.

Jeg kan dele med dig her og nu, at det ikke er din fagpersonlig tilgang, der fejler. Det er fordi angsten ikke responderer på almindelig sund fornuft, ej heller din omsorgsfulde, indlevende, empatiske tilgang. Som narturligvis er super vigtig, det er fundamentet - du skal bare vide, at angsten er pænt ligeglad. Den har sin helt egen agenda. Den opererer uden for viljens kontrol, så der skal helt andre metoder og strategier til - og det er dem, som jeg gerne vil præsentere dig for, det er dem vi gennemgår på kurset - dette og meget mere. Kurset er intensivt - det skal du være forberedt på.

Du er hjertelig velkommen som privat person - eneste forudsætning er en faglig relevant uddannelse.

Jeg arbejder til daglig med Cool Kids og Chilled angstbehandling og har gennem de sidste 5 år gennemført mere end 60 gruppeforløb og mindst lige så mange individuelle forløb med stor succes.

De kognitive metoder, som er i Cool kids programmet styrker læringen og bidrager til bedre trivsel for alle børn.

Angst er et af tiden største psykiske udfordringer for børn og unge. Udfordringer, som ofte medfører øget fravær og et ustabilt skoleforløb. Nogen er så hårdt ramt, at de ikke har været i skole gennem længere tid. Når det bliver opdaget i tide, med rette hjælp og støtte fra de involverede fagpersoner, er det muligt at afhjælpe denne kurs. Derfor anbefaler jeg, at alle skoler, institutioner, familieplejere og rådgivere får viden, indsigt og praktisk erfaring med Cool kids og Chilled metoderne.

Cool kids Supervisor - et kursus, hvor din faglige praksis er i fokus.

Vil du være med til at sikre faglig udvikling og personlig trivsel i forhold til de angste børn og unge på din arbejdsplads, så er du kommet til det rette sted. Du får styrket din faglighed og kvalitet, så du efterfølgende kan varetage forskellige opgaver:

  • skabe tid og rum til eftertanke – at forstå hvad der skete
  • overveje alternativer – hvad kunne jeg have gjort
  • få perspektiv og planlægge – hvad gør jeg fremover
  • få indsigt i og bearbejdning af egne reaktioner og mønstre – hvad gør det ved mig, hvorfor reagerer jeg, som jeg gør
  • opnå indsigt og indlevelse i de bagvedliggende dynamikker, som styrer angsten – træne din empati
  • øge relationskompetencen ift. de angste børn og unge
  • udvikle nye faglige kompetencer og styrke de eksisterende
  • opnå forståelse for egne muligheder og begrænsninger
  • erkende, respektere og varetage egne behov i arbejdet med andre, så du ikke kommer på overarbejde

 

Tilmeld dig allerede nu - der er maks 14 deltagere på hver hold. Jeg anbefaler at være flere fra samme skole/institution - det vil, erfaringsmæssigt, styrke praksis efterfølgende. Kurset har som mål at opkvalificere lærere, pædagoger og fagpersoner, som arbejder med børn og unge, så de kan supervisere kollegaer, forældre, samt facilitere læringsprocesser, der hjælper og tilgodeser børn og unge med angst.

 

Kurset kan følges op med supervision.

Jeg anbefaler, at kurset følges op med supervision, når der er gjort erfaring i praksis. Supervision er en vigtig og livgivende kilde til opkvalificering af fagligheden - det er det ekstra skub, den ekstra indsats, som styrker praksis, når nye tiltag skal implementeres. Særligt når du arbejder med andre mennesker, fordi lærings- og udviklingsprocesser altid overrasker. Og det er dit ansvar, hvordan det kommer til at går.

Supervision fungerer som en løbende efteruddannelse, hvor du bliver trænet i at facilitere og påtage dig lederskabet af forskellige faglige processer og løse konfliktsituationer på en mere hensigtsmæssig og givende måde. Jeg arbejder praksisnært med udgangspunkt i dit konkrete arbejdsliv.

Vi tager udgangspunkt i dine fagpersonlige behov og mål – og der vil være en kontinuerlig vekselvirkning mellem teori, metode og fagpersonlig udvikling. Når vi mødes, arbejder vi med cases, praktiske eksempler og forskellige kreative øvelser – alt sammen med det mål at styrke og opkvalificere din Cool Kids praksis.

Supervisionen kan foregå på din arbejdsplads, eller hos mig, i min praksis. Vi mødes 3-5 timer. Der er plads til 3-5 i hver gruppe.

For yderligere info - send en besked via kontaktformularen.

 

Praktisk information

Det koster 1850 kr. for en dag fra kl. 9.00 - 16.00. Prisen inkluderer fuld forplejning - morgenmad, frokost og kaffe og kage. I prisen er også inkluderet en mappe med kompendium, samt online kurset "Hjælp dit angste barn". Og det stopper ikke her - du får også mulighed for at være med i en Facebook gruppe sammen med andre fagpersoner, og en gang om måneden, vil der være online supervision, hvor du kan stille spørgsmål direkte til mig.

Læs mere om kurset i oversigt og betingelser - download her >>

Der er begrænset antal pladser - 14 deltager på hver hold, så vent ikke for længe.

Online kurset "Hjælp dit angste barn" kan også købes separat, og jeg vil anbefale det til alle skoler og institutioner.

Læs om mere om det her og mød Jasmin og hendes forældre, som har gået i et Cool Kids forløb.

Du er velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål til kurset på 40 50 02 72 - du kan også sende mig en besked via kontaktformularen.

Jeg er underviser, familie og psykoterapeut MPF, foredragsholder og supervisor
- for yderligere info læs her.

Jeg er uddannet supervisor ved Kempler Instituttet og arbejder proces- og oplevelsesorienteret, hvor jeg kobler læringsprocessen så tæt op til deltagernes hverdagspraksis som muligt. Erfaringsmæssigt er denne læringsform støttende i forhold til refleksionsprocesser, implementering og forståelse og giver maksimalt engagement i læringsprocessen.

Spørgsmål til Cool Kids Supervisor Kursus

Ring mig op

9 + 13 =

Hvad siger kursisterne

"Meget kompetent og dygtig kursusholder/underviser. Stor viden, behagelig facon og god kontakt til kursisterne. Og ikke mindst en brand i hjertet for børn, unge og voksne med angst og andre udfordringer. En brand man mærker. Derfor kan du trygt kaste dig i Helles arme ligemeget om du leder efter en guide på din personlige rejse eller skal bruge en foredragsholder, der når helt ud i hjørnerne af salen".

Bo Jacobsen

Leder, Randers Ungdomskole.

Helle Fonager

I min daglige praksis hjælper jeg børn, unge og voksne med at transformere angst til indre ro, selvsikkerhed og styrke, så de kan hjælpe sig selv og andre. Cool Kids og Chilled for børn og unge, kognitiv adfærdsterapi for voksne.

 

©Helle Fonager 2018  | CVR: 34320268; | Syrenvej 15, 8240 Risskov | Tlf.: 40 50 02 72 | info@hellefonager.dk