fbpx

Chilled Gruppeforløb

 

Chilled 8.-10. klasse – 18. februar 2019 – mandage kl. 17-19.

Syrenvej 15, 8240 Risskov – Aarhus

Jeg starter løbende nye hold op – der er 6 unge/familier i hver gruppe. I kan skrives på ventelisten, såfremt alle pladser er optaget. Vi mødes hver uge, med få undtagelser, hvis der er ferie/helligdage midt i forløbet.

Dette gruppeforløb har udvidet fokus på træning af de selvbeskyttende sociale færdigheder – der er 1. plads tilbage

Her har du alle datoerne for forløbet:

Mandag – 18.2 / 25.2 / 4.3 / 11.3 / 18.3 / 25.3 / 1.4 / 8.4 / påskeferie / 23.4 (tirsdag) 29.4 / 6.5 / 13.5 / 20.5 afslutning.

Plan over forløbet:
Der er fælles opstart og afslutning.
Forældrene kommer alene den 4. og 10. gang.
De unge kommer alene 2. / 3. / 5. / 6. / 7. / 9. / 10. / 11. / 12. gang.

Der vil være en opfølgning 2-3 måneder efter afslutning.

Chilled - evidensbaseret angst behandling for unge 14-17 år

I Chilled er der fokus på at lære nye færdigheder og opbygge modig adfærd.

Angst er et normalt psykologisk begreb, som beskriver den stærkeste følelse, vi har - vi skal kunne blive bange. For nogen børn og unge opleves angsten så stærk, at den forstyrrer de daglige aktiviteter og gøremål. Det er en følelse, der aktiverer hele kroppens beredskab, hvilket kan opleves/mærkes fysisk, som en indre uro, fra lettere anspændthed, til ondt i maven, kvalme, nervøs blære, hjertebanken, kvælningsfornemmelser, svimmelhed, rødmen, rysten, svedeture, tør i munden, til kognitiv forvirring, overbliksvanskeligheder, kaos og panik. Der er fire komponenter i en angstoplevelse - læs mere her.

De bekymrede, bange "åh nej, hvad nu hvis tanker" dukker op i alle mulige forskellige situationer og er svære at kontrollere, hvilket forstærker angsten. Det er vigtigt at vide, hvordan man skal takle bekymringerne, så de ikke fjerner modet og overtager styringen. Her arbejdes der med detektiv tænkning og realistisk tænkning. De øvrige færdigheder i forløbet, som både børn, unge og forældre lærer er psykoedukation (viden om angst), bekymrings-/og følelsessurfing, eksponering, problemløsning og træning af sociale færdigheder, herunder selvsikker adfærd.

Når angsten tager med i skole er dit barn er på overarbejde 24/7

I skolen er dit barn på egen hånd - hvilket stiller store krav til dit barns sociale færdigheder og evne til selvregulering - heri realistisk tænkning, eksponering, bekymringssurfing og problemløsning. Når angsten tager over aktiveres det autonome nervesystem - og det går stærkt, så stærkt at dit barn ikke når at tænke eller handle. Alt styres uden for viljens kontrol, og det aktiverer ofte angsten for angsten, som gør det svært at klare udfordringerne på egen hånd.

Derfor skal du tage angsten alvorligt?

Angst og stressrelateret angst er et af tidens største psykiske udfordringer blandt børn og unge. Når dit barn er ramt af angst, er hele familien ramt - det fylder, det larmer, det berører alle. Hverdagen bliver til en lang forhandling - for hvad nu hvis! Det kan være svært at slappe helt af og falde i søvn - for ved aftentid kommer alle tankerne væltende, der er ikke nok energi til at stoppe dem, hvilket forstærker angsten yderligere. Hvis det har stået på i mere end seks måneder, anbefales det at søge hjælp. Og jeg vil klart anbefale Cool Kids og Chilled, som har super gode resultater.

Chilled er et familiebaseret gruppeforløb.

Dette indebærer, at hele familien arbejder sammen om at lære de nye færdigheder og opbygge modig adfærd. Jeg er stor fortaler for gruppeforløbene - den synergi et gruppeforløb kan generere er, ud fra min erfaring, mere effektiv end én til én samtaler. Fordi dit barn er sammen med andre jævnaldrende/ligesindede, der kender og genkender de udfordringer og forhindringer angsten giver i hverdagen. I vil alle møde en fælles forståelse, som er svær at finde andre steder, fordi angst på mange måder er uforståelig. Når det er sagt, så er gruppeforløb ikke for alle - nogle børn har bedst af at starte op med et individuelt forløb.

Jeg har gennemført mere end 50 gruppeforløb og lige så mange individuelle forløb - ens for alle er en meget høj succesrate.

Jeg mødt og hjulpet rigtig mange bekymrede, angste børn og unge, da jeg arbejdede som lærer. Jeg kender deres hverdag og de udfordringer, de står med, både socialt og fagligt. De metoder og mestringsstrategier vi arbejder med i Chilled er altid relateret til hverdagen i skolen og deres læringsmæssige forudsætninger.

 

Chilled er et kognitivt adfærdsterapeutisk, manualbaseret forløb.

Kognitiv adfærdsterapi har slået sig fast om den førende behandlingsmetode i angstbehandling - det virker, og det er pointen. Min erfaring, i de mange forløb jeg har gennemført, er dog, at den kognitive terapi kommer lidt kort, når der bag angsten ligger dybere følelsesmæssige problemstillinger. Derfor inddrager jeg både viden og praksis fra korttidsterapi ISTDP og psykoterapi. Det er altid muligt at tage individuelle samtaler undervejs i forløbet, hvis der er behov for det.

Der er løbende supervision undervejs i forløbet

Supervisionen er valgt til ud fra den erfaring, at behandlingsmæssige forandrings- og udviklingsprocesser ofte (altid) møder små, som store bump på vejen. Mellem hver session, når de nye færdigheder og strategier skal øves derhjemme, kan der være brug for sparring og vejledning. Supervisionen foregår over telefonen. Det er vigtigt for mig, i mit arbejde, at der er mulighed for individuelle løsninger, der tilgodeser det faktum, at vi er forskellige og har forskellige behov.

Mange forældre udtrykker en stor lettelse ift. supervisionen, særligt ift. egne bekymringer

"gør vi det rigtige, griber vi det rigtig an, presser vi for meget, eller er det nu, vi skal presse på, er det angst eller teenageren, som gør modstand, hvad stiller vi op med modstanden, vi er gået helt i stå, hvad gør vi, er det bange tårer eller ked af det tårer?

Blot et lille udpluk af de mange spørgsmål, som forældre ringer om.

Når I melder jeg til et forløb, får I min online kursus "Hjælp dit angste barn" (normalpris er 1999 kr.)

Det er et video-undervisningsforløb, hvor jeg gennemgår alle de færdigheder, metoder og strategier, vi arbejder med i Chilled. Derudover svarer jeg på mange af de spørgsmål, som jeg har fået fra forældre gennem tiden. Angst er en svær følelse af kommunikere med, hvilket du sikkert allerede har erfaret - den skal takles og håndteres på en helt bestemt måde - derfor er det godt at have en ekstra vejledning derhjemme, når I sidder med hjemmeopgaverne.

Det er muligt at købe online kurset her og nu - også på abonnement.

klik her - læs mere om onlineforløbet

Følg Angstforeningen - de gør et kæmpe stort arbejde ift. at oplyse og hjælpe angste børn, unge og deres forældre.

Læs om sammenhængen mellem angst og stress, skrevet af Marianne Breds Geoffrory Speciallæge i psykiatri, pd.D.

Du kan også se foreningens digitalt oplysnings- og læringsmateriale "Vær ikke bange for angsten", der sætter fokus på angst hos børn og unge fra 11 – 17 år. Formålet er at bidrage til at forebygge angst hos børn og unge, og bidrage med vigtig viden, så omgivelserne bliver bedre rustet til at spotte og hjælpe de børn og unge, der allerede har en angstlidelse.

Praktisk information

 

Grupperne er delt op efter alder/klasse. Ved tilmeldingen laver du en forhåndsreservering. Indenfor 1-2 hverdage bliver du ringet op for at booke en tid til en forsamtale. Formålet er at afklare om Cool kids/Chilled er det rette behandlingstilbud for dit barn og for jer som familie. Samtalen varer 1 time og er både for forældre og barn/ung. 

Hvis den ønskede gruppe er fyldt op, kan I ringe eller sende en besked til mig og blive skrevet på ventelisten.

 

Der er 5-6 familier i hver gruppe. I Cool Kids forløbene er forældrene med hver gang. I Chilled forløbene er forældrene med 4 gange - 1. session, 4. session, 7 session og 10 session - de øvrige sessioner mødes de unge alene.

Gruppeforløbet koster 6400 kr. - der er 10 sessioner i alt + en opfølgning 3 måneder efter forløbet er afsluttet. Det er muligt at dele betalingen op i 2 rater. Prisen er inkl. løbende supervision undervejs i forløbet (normal timepris for supervision er 990 Kr). Det betyder, at I kan ringe til mig mellem sessionerne, og få hjælp og støtte ift. den terapeutiske proces eller en konkret problemstilling.

Det er muligt at aftale individuelle samtaler ifm. et gruppeforløb, både før, under og efter et forløb er afsluttet.

Når I er tilmeldt et forløb, får I mit online kursus "Hjælp dit angste barn" med, gratis (normal pris 1999 kr.) Det er et online video-undervisnings forløb, hvor jeg gennemgår alle de metoder og strategier, vi arbejder med i Cool Kids og Chilled, så I har hjælp og støtte lige ved hånden 24/7. Kurset er inkl. 1. månedlige live coaching webinar, hvor du kan stille spørgsmål direkte til mig.

Hvis I gerne vil i gang her og nu, kan I også vælge et abonnement 184,- pr. måned. Der er ingen bindinger, abonnementet kan opsiges når som helst.

Klik her for yderligere info

 

Spørgsmål til Cool Kids / Chilled Gruppeforløb

Ring mig op

12 + 9 =

Hvis du gerne vil booke en tid, kan du ringe på 40 50 02 72  mandag, onsdag og fredag i tidsrummet 9.00 - 10.00. Du kan også sende en besked, så ringer jeg dig op.

Mød Celina, som har gået i et Chilled angstbehandlingsforløb - hun har taget nogle af hendes klassekammerater med. Det var helt på eget initiativ - og de sagde ja tak til at deltage. Deres budskab er ret entydigt - sammen, kan vi hjælpe hinanden.

Helle Fonager

I min daglige praksis hjælper jeg børn, unge og voksne med at transformere angst til indre ro, selvsikkerhed og styrke, så de kan hjælpe sig selv og andre. Cool Kids og Chilled for børn og unge, kognitiv adfærdsterapi for voksne.

 

©Helle Fonager 2018  | CVR: 34320268; | Syrenvej 15, 8240 Risskov | Tlf.: 40 50 02 72 | info@hellefonager.dk