fbpx

HJÆLP DIT ANGSTE BARN - ONLINE KURSUS

 

Lær at hjælpe dit angste, bekymrede barn!

 

Angst er den stærkeste følelse vi har. Den er uforudsigelig og svær at forstå, fordi den ikke responderer på almindelig sund fornuft. Den gør faktisk det modsatte, den forstærker vores iboende alarmsystem og går i forsvar.

Du vil som forældre opleve det som modstand, irritation, vrede eller opgivende ked af det tårer, efterfulgt af svar som, det ved jeg ikke, du forstår mig ikke, 

Når dit barn er ængstelig og bekymret, har du som forældre brug for at kunne hjælpe, støtte og berolige dit barn på en måde, der får angsten til at falde til ro. Det kræver en særlig indsigt, viden om angst, konkrete metoder og strategier og en trin for trin plan. Og det får du her i online kurset Hjælp dit angste barn. 

Forestil dig, at du ved, hvordan du skal støtte dit barn, når angsten spænder ben. At I sammen har fundet et overblik over de situationer, dit barn er bekymret/ængstelig for. Du ved nu med ro i sindet, hvad du skal gøre, helt konkret. Hvilke spørgsmål du skal stille dit barn, så angsten trækker sig og giver plads til modet, selvværdet og troen på at kunne.

Skal du acceptere angsten, er den forbigående, eller skal du gøre noget ved den?

 

Angst er et normalt psykologisk begreb, som beskriver den stærkeste følelse, vi har. Det er et medfødt psykisk beredskab, en forsvarsstrategi og en naturlig reaktion på en overvældende, stressende oplevelse. Og ifølge den eksistentielle psykologi er angst et grundvilkår, som vi må lære at håndtere, for at opretholde en indre sund balance.

Angst er en helt normal følelse. Det er den uro, du mærker i krop og psyke, når du for eksempel skal prøve noget nyt, til eksamen, have en til jobsamtale, måske holde en tale, når noget betydningsfuldt er i vente, hvis du har en konflikt, eller når nogen overtræder dine personlige grænser. 

 • Hjertet banker, pulsen stiger
 • Håndflader og armhuler er lidt svedige,
 • Dit ansigt, hals, bryst blusser op med rødmen.   
 • Måske ryster hånden eller stemmen lidt.
 • Du føler dig lidt usikker, måske lidt stresset.

 

Det er den normale angst, også kaldet nervøsitet. Den er udløst af den konkrete situation. Tankerne omkring situationen er realistiske og fuld forståelige, med andre ord, det giver mening at være nervøs, og ekstra alert, det er ens for alle, både børn, unge og voksne. Nogle kan have svært ved at acceptere og rumme nervøsiteten, hvilket kan aktivere angsten for angsten. 

Den normale angst, nervøsiteten, hæmmer os en lille smule, vi bliver lidt mere forsigtige og tilbageholdende. Og på samme tid tilfører den kroppen ekstra energi, hormonet adrenalin, som skærper opmærksomheden og optimerer præstationen.

Det er vigtigt at vide, at angst i lettere grad er helt normalt, ja ligefrem en sund, menneskelig reaktion. 

Det er, når angsten forstyrrer og hæmmer dit barns præstation, nærvær, modet til at stå ved sig selv, udtrykke sig, sætte grænser og tage vare på de personlige rettigheder, du skal stoppe op og aktivt gøre noget.  Særligt hvis det har stået på i længere tid. 

Når det handler om børn og unge, er det vigtig at være særlig opmærksom. De er mere sårbare, lettere påvirkelige, fordi deres kognitive funktioner* endnu ikke er færdigudviklet. *Kognitive funktioner er de mentale processer i hjernen, der gør, at vi kan opfatte verden, forstå den, naivgere i den, tænke og problemløse. Når disse processer bliver udfordret af angst, går det ud over både indlæring og udvikling.

Når angsten er behandlingkrævende.

 

Intet online kursus kan erstatte behovet for angstbehandling, og slet ikke når det handler om børn og unge. Det vil være at love alt for meget. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit barn har behandlingkrævende angst, vil jeg anbefale, at du kontakter egen læge og/eller en terapeut/psykolog, der er specialiseret i angstbehandling.

Rigtig mange børn og unge lever med en skjult angstproblematik. Den giver sig oftest tilkende gennem adfærden, der vil være præget af undgåelses strategier og dertil en overdreven bekymringstendes. Hvor alvorligt og omfattende det er, kan være svært som forældre at vide. Og dit barn har også svært ved at svare på det. Hvis du er i tvivl, så følg anbefalingerne. Vished er bedre en uvished. 

Du kan også starte her, hvis du gerne vil have svar på nogle mange af de spørgsmål, som du med garanti sidder med lige nu. Her får du både svar, viden og helt konkrete metoder og strategier, som du har brug for, for at kunne forstå, hjælpe og støtte dit barn. Online kurset er både lavet som en forebyggende indsats og som et supplement til familier, der er i et forløb, eller har været i et forløb. Jeg bruger det i min egen praksis med stor succes. Og du har som skrevet, mulighed for at supplere online kurset med online samtaler, hvis I får brug for det.

Hvis du er pårørende til barn, ungt menneske, der er udfordret af angst, eller arbejder med børn og unge, vil jeg virkelig anbefale, at du køber online kurset, så du ved, hvordan du kan hjælpe og støtte. 

Jeg er specialiseret i angstbehandling, hjælper til daglig både børn, unge og voksne. 

Hvad går online kurset ud på?

 

Hjælp dit angste barn er et selvhjælps online kursus baseret på teorier fra mange års videnskabelig forskning, teoridannelse og klinisk feedback, samt mange års privat praksis. Det er et online selvhjælpskursus, hvor du lærer, hvordan du kan forstå, hjælpe og støtte dit angste, bekymrede barn.  

Du får en viden om angst. Dit barn får en viden om angst. Det er vigtigt viden. I får her et fælles sprog, der beskriver og forklarer, hvad det er, der foregår. Rigtig mange børn og unge er flove og reagerer med skyld og skam, de tror, at det er deres skyld, at de ikke kan, det de gerne vil på lige fod med deres venner. Angst er ingens skyld. Det er vigtigt at gøre op med, så selvværd ikke bliver klemt. Den viden I får i online kurset vil give svar på mange af de spørgsmål, du har.

Jeg har arbejdet med Cool Kids og Chilled angstbehandling siden 2014. Det er blevet til mere end 60 gruppeforløb og endnu flere individuelle forløb. Online kurset er inspireret af mit arbejde og mit samarbejde med børnene, de unge og familierne. 

Målet er at lære nye færdigheder og opbygge modet til at turde. Lidt at gangen indtil du kan.

Det kræver naturligvis en indsats, og det skal du være indstillet på. I har måske allerede prøvet lidt af hvert, og ved dermed, at vejen ud af angsten ikke er let. Det er hårdt arbejde, ærlig snak, det er det. Du står ikke alene, der er altid hjælp at hente. I kan følge online kurset i jeres eget tempo, I har adgang 24/7, og I kan altid booke en online samtale med.

I online kurset Hjælp dit angste barn lærer du og dit barn

 

 • Om sammenhængen mellem situation, tanke, følelse og adfærd.
 • Den vigtigst viden om angst og hvorfor lige mig?
 • At bruge bekymringsskalaen
 • Realistisk tænkning – en ny tænkemåde, som udfordrer og omstrukturerer de bekymrede, angste tanker, så både du og dit barn bliver bedre til at vurdere, om en situation reelt er farlig – i virkeligheden.
 • Eksponering (er det modsatte af undgåelse) – trappestiger, sådan griber I det an
 • Bekymringssurfing – fuldstændig uundværlig
 • Problemløsning – god til stærke følelser, også vrede (acting-out)
 • At træning sociale færdigheder – her er der fokus på at styrke selvværdet og træne selvsikker adfærd
 • Din rolle som forældre, hvordan facilitere du processen, vejledning, råd og vigtige anvisninger.
 • Om vigtigheden af feedback og hvordan du giver god feedback
 • Hvordan I tackler tilbagefald

Dertil får du et hav af arbejdsbøger, som du kan downloade, lydøvelser og er par ekstra bonusser.

  • Fem små videoer, hvor du møder nogle af børnene, der har gået i et behandlingsforløb hos mig – du møder også deres forældre og nogle klassekammerater (de er gode at se sammen med dit barn)
  • Og den sidste bonus kan hjælpe dig i mål med forløbet – en video, der handler om at sætte gode mål.

 

Og skulle du/I få brug for hjælp undervejs, kan I som nævnt altid booke en online samtale med mig. 

Jeg er her for at hjælpe dig/jer hele vejen igennem processen. Hvis du har spørgsmål, så send en besked afsted. Og inden du gør det, vil jeg anbefale, at du ser introvideoen og læser mere om alt det du får med i online kurset. Det kan være, at svaret på dit spørgsmål ligger der.

Hvad får jeg med i online kurset?

 • Fuld adgang med det samme, du kan være i gang om 3 minutter.
 • Det er dit for evigt. Du får dit eget online bibliotek, som du altid har med dig, også på mobilen.
 • Svar på masser af spørgsmål – her og nu.
 • Den nyeste viden om angst og angsthåndtering af høj kvalitet.
 • Veldokumenteret metoder og strategier, konkrete øvelser du kan arbejde med.
 • En illustreret oversigt over 40 forskellige situationer, som de fleste børn og unge er bekymret for.
 • Masser af arbejdsbøger du kan downloade.
 • En bonus sektion ud over det sædvanlige.
 • Mange timers video og lydøvelser / træning on-the-go.
 • Vi garanterer 14 dages fuld returret på alle vores online kurser.

Klik videre, læs mere om kurset, og hvordan I får adgang. Du kan betale et engangsbeløb 1099,- kr. eller vælge abonnement 129/md.

Kontakt Helle Fonager

Ring mig op

9 + 1 =

Telefontid mandag 9-13 og tirsdag - fredag fra kl. 9-10. Praksis i Ry.  

Når angstens dikterende stemme råber til dig

Stop op, træk vejret, bliv bevidst. Er der en løve, kæmp eller løb. Er der ikke en løve, fortsæt med at trække vejret stille og roligt.

Book fysiske og online samtaler. Praksis i Ry. Telefontid mandag - fredag fra kl. 9.00 - 10.00. Læg gerne en besked, hvis du ringer udenfor telefontiden, og hvis jeg er optaget. Du kan også sende en besked via kontaktformularen.

Tjek priser på samtaler her >>

 

©Helle Fonager 2020 |  Brunhøjvej 8. 1. sal, 8680 Ry | M: 40870985 | M: info@hellefonager.dk

Download Mini-Guiden: Træd ud af angsten - De 7 trin

Tusinde tak for din tilmelding