fbpx

Hvordan har dit selvværd det i dag? 🥰 😁 🧐 😒 😔

Hvad tænker du på lige nu, mens du reflekterer over dit selvværdsbarometer? Prøv lige at give dig selv et par minutter her. Tag en pause, træk vejret og spørg dig selv, “hvordan har jeg det egentlig med mig selv?”, “hvordan er mit forhold til mig selv?”, “hvor tilfreds er jeg – på en skala fra 1-10?” Skriv det ned…

Hvor sender dine tanker dig hen – tilbage i tiden, eller måske kigger de ind i fremtiden? Det kan også være, de vandrer lidt frem og tilbage, eller står stille? Skriv det ned…

Er dine tanker overvejende negative og opgivende, eller sprudler de af livsmod og glæde over at være dig? Måske både og, mere eller mindre? Skriv dine tanker ned..

Hvad ville du svare, hvis en du kendte godt, spurgte dig om, hvor vigtigt det er at have et godt forhold til sig selv? Ærligt, hvad ville du svare? Skriv det ned…

Enig – jeg ville svare det samme. Det er super vigtigt. Dit selvværd er den vigtigste relation blandt alle dine relationer. Og hvis du er forældre, er det helt sikkert, et af de største ønsker du har for dine børn. At de har et godt forhold til sig selv, at de kan lide sig selv inderst inde – intet mindre.

Et stærkt selvværd betyder ikke, at de dårlige dage forsvinder – det vil være tæt på magisk tænkning, at tro det. Vi har alle dårlige dage, det er en del af livet. Med et selvværd, som står stærkt, har du til gengæld den styrke og vilje, du skal bruge, for at håndtere de dårlig dage – så de ikke bliver til to, tre, fire dårlige dage.

Det presser dit selvværd BIG time, hvis ikke du ved, hvordan du skal håndtere en dårlig dag. Du vil tendere til at blive passiv og afventende. Kort sagt, du vil vente på, at det går over af sig selv.. eller, at der er nogen udefra, som hjælper dig. Hvilket skaber en usund, uselvstændig afhængighed – og det vokser dit selvværd ikke af.

Du har brug for at opbygge og styrke din modstandskraft, din selvtillid, dine personlige rettigheder, så du ikke går på kompromis med dig selv. Du har brug for at kunne komme ud af en uønsket situation, måske stille krav. Du har brug for at lære at tale dig selv op og ændre de negative, selvkritiske og destruktive tanker, som devaluerer dit selvværd – din tro på, at du kan det, du vil.. og dermed fastholder de dårlige dage alt for længe..

Du har brug for dine selvbeskyttende sociale færdigheder – det er nemlig dem, dit selvværd trækker på, når du møder udfordringer i dit liv – uanset om udfordringerne kommer indefra eller udefra.

Dit selvværd har brug for en Win Win – og her er al den hjælp, du har brug for – https://hellefonager.dk/styrk-dit-selvvaerd/

Der er ingen tvivl, dit selvværd vil kvittere med glæde og taknemmelighed – det kan jeg skrive under på. Det er det bedste af det bedste – at ha et godt, kærligt og nært forhold til sig selv.