fbpx

HJÆLP DIT ANGSTE BARN

Spring ventekøen over – lær at hjælpe dit barn, her og nu

Viden og indsigt om angst, formidlet og illustreret fra hjertet, håndplukket evidensbaseret, kognitive metoder og strategier – og masser af hjælp og støtte undervejs.

Du køber ikke kun et online kursus, du får også adgang til et gratis online, live coaching Webinar hver måned. Her får du professionel terapeutisk sparring, et fællesskab med andre forældre, og mulighed for at få svar på de spørgsmål du har og får undervejs i din proces. Du kan stille spørgsmål direkte til mig, privat eller i den åbne chat.

Hvad går online kurset “Hjælp dit angste barn” ud på?

 Jeg er specialiseret i angstbehandling, arbejder både med kognitiv adfærdsterapi, ISTDP korttids-terapi og psykodynamisk- / eksistentiel terapi. Jeg har praksis i Aarhus, hvor jeg til daglig hjælper både børn, unge (Cool Kids og Chilled angstbehandling) og voksne.

Hvad kan et online kursus, og hvorfor er det en super god ide?

Fordi du/I har brug for at øve tit og ofte. Det er ikke metoderne i sig selv, som skaber forandringerne – det er de mange gentagelser. Alle metoderne fungerer efter princippet “øvelse gør mester” Og derfor er det guld værd at have et online kursus ved sin side. Når I ser videoerne, træner I – når I lytter til de mange lydøvelser ToGo, træner I – det bliver ikke lettere. Der arbejdes med vores kognition (tænkning) – vi tænker hele tiden, også når vi sover.  Jo flere gange du/I lytter til fx metoden realistisk tænkning, jo bedre virker den og til sidst bliver den automatiseret – og det er først her, I får det fulde udbytte af jeres indsats.

Hvad går det ud på?

I online kurset gennemgår jeg alle de nyeste kognitive metoder og strategier, man bruger, når man skal lære at håndtere angst, bekymringstendens og rumminerende tanker. Alle metoder og strategier er videnskabelig og evidensbaseret – det betyder, at de virker – og det er det, som er pointen.

Trin for trin illustrerer jeg, hvordan du helt konkret kan lære, hjælpe og støtte dit barn i at håndtere angsten og bekymringerne, så de ikke forstyrrer hverdagen og forhindrer dit barn i at gøre de ting, som det har har lyst, på lige fod med deres jævnaldrende. Klik på linket og se introvideoen, her går jeg mere i dybden.

Kære forældre her får du alt det, du har brug for, så du kan hjælpe og støtte dit barn. Gør op med magtesløsheden inden den tager helt over. Jeg har selv været der, så jeg ved hvor ramt man er, som forældre, som familie, når ens barn er udfordret af angst.

Nederst på siden kan du se det 4. webinar fra 1. sæson.

 

Hvad lærer du om i Hjælp dit angste barn

Hjælp dit Angste barn er et terapeutisk undervisningsforløb, hvor jeg gennemgår alle de metoder og strategier, som er i angstbehandling i dag – trin for trin, som en manual. Du bliver hjulpet igennem hele processen og får svar på alle dine spørgsmål. Og skulle der være et spørgsmål, som ikke er besvaret, kan du altid kontakt mig efterfølgende.

Der er 12 moduler i alt og fire timers video. Jeg gennemgår metoderne trin for trin, så du kan lære, hvordan du/I skal forholde dig til angsten, helt konkret, så I sammen kan bryde den negative angstcyklus.

Her er, hvad I lærer:

 • Viden om angst – Hvad, hvordan og hvorfor – inkl. 40 illustrationer af forskellige situationer, som de fleste børn/unge er bekymrede eller bange for
 • Realistisk tænkning – en ny tænkemåde, som udfordrer og omstrukturerer de bekymrede, angste tanker
 • Eksponering – trappestiger (det modsatte af undgåelse)
 • Bekymringssurfing – fuldstændig uundværlig
 • Problemløsning – god til stærke følelser, også vrede
 • Træning af de sociale færdigheder og selvsikker adfærd
 • Forældre vejledning
 • Sådan giver du god feedback
 • Lydøvelser ToGo og mindfull afslapning – Den hurtige vej til træning og forskellige øvelser til selvregulering
 • Sådan takler I tilbagefald


Dertil får du et hav af arbejdsark, som du kan downloade, og så er der er to ekstra bonusser
.

 • Fem små videoer, hvor du møder nogle af børnene, som har gået i et behandlingsforløb hos mig – du møder også deres forældre og nogle klassekammerater (de er gode at se sammen med dit barn/eller på klassen)
 • Og den sidste bonus kan hjælpe dig i mål med forløbet – en video, som handler om at sætte gode mål, så dine drømme og ønsker har en realistisk chance for at blive til noget.

Du forstår ikke hvordan jeg har det!

Hundredvis af forældre og fagpersoner har købt online kurset – der er mange super motiverende tilbagemeldinger – læs nederst på siden.

Hvad stiller man op! Når ens bekymrede barn gentagne gange udtrykker “du forstår mig ikke”

“Du ved slet ikke, hvor svært det er.” Hvis du gjorde det, ville du ikke stille mig alle de spørgsmål – så ville du vide, at jeg ikke kan svare, at jeg ikke ved, hvorfor, hvad, eller… Så ville du bare hjælpe mig. (Alberte 12 år)

Forestil dig, at du vidste nøjagtigt, hvordan du skulle håndtere den situation, så du kunne hjælpe dit barn med at genfinde roen.

Hvis du spørger Alberte, er hun ikke i tvivl. Hun har brug for, at både mor og far kan hjælpe og støtte hende, når hun mister overblikket, fordi angsten driller hende.

Og det er lige præcis hvad “Hjælp dit angste barn” går ud på. Her lærer du alle de metoder og strategier, som du har brug – og der er hjælp lige ved hånden hele vejen. Du får svar på hundredvis af spørgsmål – og der er mere endnu…

Hver måned er der et live coaching webinar, hvor du kan stille spørgsmål direkte til mig. Vi er kommet til sæson 4. Det er gratis at deltage, og sådan bliver det ved med at være.

Det er vildt hårdt og følelsesmæssigt udfordrende, når ens barn ikke trives – det kan enhver forældre skrive under på.

Og når vi taler om angst, er man i den grad udfordret som forældre – fordi angst er en meget svær følelse af kommunikere med – hvilket du allerede har opdaget, ellers ville du ikke være her.

Når man ikke ved præcist, hvordan man skal takle og håndtere angsten, kommer man ofte til at fastholde og vedligeholde den – og det er der jo ingen, som ønsker. Du får helt konkrete anvisninger på, hvordan du skal facilitere, støtte og hjælpe, så dit barn bliver i stand til selv at håndtere angsten.

Når et barn, eller en ung teenager er plaget af bekymringer og tankemylder er selvværdet meget presset. Og hvis der er tale om katastrofetanker, så er bevægelsesfriheden også stærkt påvirket – man begynder at undgå steder, personer og begivenheder – behovet for sikkerhed, beroligelse og bekræftelse stiger – nu er den negative angstcyklus i gang. Og den er svær at bryde med almindelig sund fornuft.

Angsten er meget insisterende, hvis den er overbevist om, at den har set en løve, så har den set en løve. Det giver mange konflikter, og måske har I allerede på nuværende tidspunkt haft mange snakke om de urealistisk bekymringer og katastrofetankerne, som nogen gange stikker fuldstændig af. Det er opslidende og påvirker alle i familien. Og hvis det var muligt at snakke sig ud af angsten, ville du ikke være her – og det ville jeg heller ikke.

Min drivkraft – derfor giver det mening

Jeg har, som nævnt, selv haft et barn med angst, og jeg kender også til angsten indefra, hvilket er en stor del af min motivation og min drivkraft. Vi giver det videre i arvemassen, det er sådan, det er. Op mod 30-50 procent af børn og unge er genetiske disponeret ift. at udvikle angst.

Jeg ved derfor også, at man skal tage bange bekymringer alvorligt, så de ikke udvikler sig til behandlingskrævende angst, som der er stor evidens for. Det er yderst sjældent, at angsten bare forsvinder af sig selv – man lærer snare at leve med dens dikterende stemme – det bliver en vane at være bekymret og en smule ængstelig. Måske du kan genkende dig selv?

Et online forløb kan ikke erstatte behovet for angstbehandling

– det kan styrke og optimere jeres behandlingsproces.

“Hjælp dit angste barn” kan ikke erstatte et behandlingsforløb, som kræver professionel hjælp. Jeg er specialiseret i angstbehandling, har fuldtidspraksis i Aarhus, hvor jeg til daglig hjælper både børn, unge og voksne. Jeg anbefaler altid, at man kontakter egen læge og en psykolog/kognitiv terapeut, hvis man er i tvivl, om hvorvidt angsten er behandlingskrævende.
Hvis jeres barn har behandlingskrævende angst vil online kurset hjælpe og støtte jer derhjemme, når de nye metoder og strategier skal læres. Al ny læring tager tid – der er intet quick fix her – her er der brug for vedholdenhed og i den proces er det guld værd, at have adgang til hjælp og støtte 24/7.

Når bekymringer og angst gir mistrivsel, er familien hårdt ramt

10-15 % af børn og unge lider af invaliderende angst, som kan betyde afbrudte skoleforløb, dårligere faglige resultater og store sociale udfordringer. Det er skræmmende tal, og man ved i dag, at en tidlig forbyggende indsats er det, der skal til for at ændre den udvikling. Og det er også en del af motivationen bag “Hjælp dit angste barn”.

Virker det genkendeligt?

Det kan også være, du er her som fagperson, lærer eller pædagog – og kan genkende ovenstående beskrivelser. Du møder børnene og forældrene i skolen – og vil gerne hjælpe dem, men hvordan, hvor starter du, og kan du overhovedet hjælpe? JA, det kan du bestemt – det er de samme kognitive metoder og strategier, du skal bruge.

Magtesløsheden har brug for en retning og helt konkrete anvisninger.

Jeg har selv stået der som forælder – jeg kender magtesløsheden indefra, og havde jeg vidst det, jeg ved i dag, havde jeg kunne hjælpe min søn, mig selv og dermed hele familien. Vi ved ikke det, vi ikke ved – sådan er det. Dengang var der ikke nogen hjælp at hente, det er der heldigvis i dag. Der findes videnskabelige, evidensbaserede metoder og strategier, som man anbefaler, når børn og unge er udfordret af angst og bekymringstendens.

Og det er lige præcis dem, du bliver præsenteret for i dette online forløb – tilgængelige her og nu – bedre bliver det ikke. Du får fuld adgang med det samme og online forløbet er dit for evigt – tilpasset din tid og din kalender.

Metoderne er videnskabelige og evidensbaseret.

Metoderne, som du bliver præsenteret for, bruges også i Cool kids og Chilled angstbehandling, som bygger på den kognitive adfærdsterapeutiske tilgang. Metoderne hviler på mange års videnskabelig forskning, teoridannelse og klinisk feedback. De virker, fordi barnet, den unge lærer at håndtere angsten, så den ikke forstyrrer læringen, udviklingen og trivslen. Det virker – og det er pointen.

Du er her endnu

Det må betyde, at det du har læst, giver mening, at jeg har vakt din interesse – og måske ramt et behov og et ønske. Jeg vil anbefale, at du følger din fornemmelse – gør op med magtesløsheden, den er ikke god for nogen. Du har brug for at kunne handle og gøre noget – her og nu. Og det har du rent faktisk mulighed for – her er der ingen ventetid.

Det handler om at lære nye færdigheder og opbygge modig adfærd – og det kan du godt lære dit barn. Og skulle du få brug for hjælp undervejs i processen, så kontakter du mig, ring eller send en mail.

Du modtager “Hjælp dit angste barn ” med det samme, så snart betalingen er gennemført – nemmere bliver det ikke. Og skulle du fortryde, er der fuld returret indenfor 30 dage. Vælger du abonnement er der ingen bindinger.

De bedste hilsner
Helle Fonager

Jeg fik ideen til online forløbet tilbage i maj 2016, inspireret af de mange Cool Kids og Chilled angstbehandlingsforløb, som jeg har gennemført. Jeg er oprindelig læreruddannet, så formidling af viden, der styrker lærings- og udviklingsprocesser er essentielt for mig.

Jeg har fået hjælp af et professionelt filmhold, Hippofilm.dk – der er super god lyd og lys – alt er optaget i min gamle praksis.

 

Pris: 990 kr. Betal 1,2 eller 3 rater.  Der er fuld returret indenfor 30 dage, hvis du skulle fortryde.

Du kan også købe et abonnement for 184,- pr. måned – ingen bindinger.

 

NYHED Foredrag i Aarhus – Lyt med øjnene – sådan hjælp du dit angste barn.

Dato på vej

Lær at forstå, hjælpe og støtte dit ængstelige, bekymrede barn. Gør op med tvivlen og onlinekurset med hjem. Gennem foredraget bliver du klogere på angsten, og hvad du helt konkret kan gøre for at hjælpe dit barn. Jeg gennemgår alle de metoder og strategier, man bruger i angstbehandlingen i dag. De samme metoder, som jeg har med i onlinekurset af samme navn.

Jeg har gennemført mere end 60 Cool Kids og Chilled gruppeforløb gennem de sidste 5 år og endnu flere individuelle forløb. Jeg har holdt 26 heldagskurser for lærere, pædagoger og fagpersoner, dette og meget mere. Alle de erfaringer har jeg nu samlet i mit nyeste foredrag – Lyt  med øjnene – sådan hjælper du dit angste barn. Der vil også være tid til spørgsmål.

Du kan vælge mellem to slags billetter..

En hel talmindelig billet til 175 kr. eller en billet inkl mit online kursus – Hjælp dit angste barn til 360 kr. Normalpris for onlinekurset er 990 kr. du sparer 620 kr. Det er vildt billigt. Du får adgang til onlinekurset, når du har vist din billet ved indgangen.

Børn fra 15 år er velkommen til at deltage. Overvej om det er hensigtsmæssigt ift. angst problematik. Det er overvældene at være udfordret af angst og samtidig sidde sammen med 100 andre mennesker og høre om angst. Hvis dit barn er over 18 år, vil jeg anbefale mit andet foredrag Træd ud af angsten >>

Jeg ved godt, hvilken billet jeg ville købe.

Havde jeg bare vist… at min søn havde angst.

Her er forløbet, som jeg ville ønske fandtes, da min søn kæmpede med angsten og ikke ville i skole. Jeg husker desperationen, mine bekymringer, alle de mange samtaler med skolen, lærerne og Sfo pædagogerne, som ikke hjalp – tværtimod. Dengang var angst ikke noget, man talte om, det fandtes ikke, og så gjorde det alligevel – for min søn havde angst. Jeg blev mødt med forundring, skepsis og et overbærende blik – mon ikke jeg bare var en overpylret mor, som havde svært ved at sætte grænser, det var nok derfor.

Havde jeg bare vist, hvad jeg ved i dag – så havde jeg givet dem svar på tiltale. Jeg startede helt fra bunden, jeg søgte i faglitteraturen, læste om kognitiv adfærdsterapi og panikangst, og her fandt jeg min søn og også mig selv. De havde skrevet om mig, det havde jeg ikke lige set komme – det var en åbenbaring, en kæmpe AH oplevelse, som har ført mig frem, til det jeg laver i dag. Jeg er selv kommet helt fri af angsten, og min søn er også kommet over målstregen.

Som forælder har man brug for at kunne hjælpe sit barn på alle områder.
Og når angst og bekymringer er tiltagende, er behovet endnu mere presserende – for det er yderst sjældent, at angsten forsvinder af sig selv.

Det er dybt frustrerende, når ens barn bliver overvældet af angst og bekymringer. Man føler sig fuldstændig magtesløs, søger i øst og vest – hvor finder man den rigtige hjælp, hvad gør man, hvor starter man, og kan man overhovedet selv hjælpe sit barn?

Ja, og ja – der er rigtig meget, du kan gøre. Og jo mere du ved om angsten og de forskellige kognitive metoder, jo bedre kan du hjælpe. Det allerførste skridt er at få viden om og indsigt i den stærke følele, så du ikke (uden at vide det) kommer til at vedligeholde og fastholde den – hvilket ofte er tilfældet.

I onlineforløbet får du svar på alle de mange spørgsmål, som jeg ved du har, fordi jeg har talt med hundredevis af forældre, og så har jeg selv stået i situationen. Jeg ved, hvor ramt man er, når ens barn begynder at trække sig, når glæden langsomt forsvinder, fordi angsten er flyttet ind.

Når man ikke ved, hvordan man kan hjælpe sit barn, bliver man selv bekymret – det gir mening. Søvnløse, urolige nætter, lange snakke, som ikke fører nogen steder hen, eller tavshed, familien er presset, arbejdsdagen bliver forstyrret af sms beskeder, opringninger fra skolen, klager og ondt her og der, der er alt for mange fraværsdagen – hvad stiller man op? Det er uholdbart for alle, der er brug for at sætte noget i gang.

Du har brug for at vide, hvad det hele går ud på, hvad kan du gøre, hvorfor lige mit barn, hvordan griber jeg det an – og endnu vigtigere, så har du brug for hjælp og vejledning – og alt det får du med, når du køber onlineforløbet.

Cool Kids angstbehandling hvad er det, og hvilke erfaringer har jeg fra min praksis?

Cool Kids og Chilled angstbehandling bygger på den kognitive adfærdsterapeutiske tilgang, og har slået sig fast som en effektiv og virksom behandlingsmetode. Angstbehandlingen er et manualbaseret forløb og er udviklet på Macquarie University i Sydney, Australien, tilbage i 2003. Det bygger på mange års videnskabelig forskning, teoridannelse og klinisk feedback. Der er fokus på kognitiv færdighedstræning og opbygning af modig adfærd.

Angstklinikken i Aarhus på Psykologisk Institut, fik tilbage i 2009 Cool Kids til Danmark. Jeg var på kursus på Angstklinikken i 2013 og har siden selv praktiseret Coolkids og Chilled angstbehandling – både individuelle og gruppeforløb.

Jeg har mange års praktisk erfaring og ekspertise indenfor læringsteori og metode, hvilket også afspejles i mit online forløb. Jeg har undervist børn, unge og voksne, superviseret og faciliteret fagpersonlige læringsprocesser for lærer, pædagoger og familieterapeuter.

Jeg deler begejstringen og de gode resultater i Cool Kids og Chilled behandlingsforløbene. Jeg oplever en markant bedring – børn og unge, som ikke har været i skole, som har meget fravær, vender tilbage til skolen, børn og unge, som ikke kan være alene, sove selv, sove ud, slappe af i sociale sammenhænge, fremlægge i skole mv. lærer at mestre angsten, så de kan gøre det, som andre børn på deres alder kan – og det vil altid påvirke selvværdet i en positiv retning.

Har du spørgsmål til forløbet så tøv ikke – ring eller send en besked via beskedformularen – det koster ikke noget.

Hvordan ved jeg, om mit barn er udfordret af angst, og hvornår er angsten behandlingskrævende?

Angst er et af tiden største psykiske udfordringer for børn og unge. Når dit barn er ramt af angst, er hele familien ramt – hverdagen bliver hurtigt til en lang forhandling. Når bekymringerne/angsten overtager styringen, er der brug for hjælp – for angst forsvinder sjældent af sig selv, hvis man ikke ved, hvordan man bedst muligt håndterer og møder angsten. Det er brug for vejledning og guidens – hvordan griber du det an som forældre, hvor starter du, hvad er god praktice, hvordan lykkes du?

Se nedenstående video og få svar på dine spørgsmål og hør om onlineforløbet. Du kan også møde Jasmin og hendes forældre. De har gået i et Cool Kids gruppeforløb – hør hvorfor de tog den beslutning, og hvad de fik ud af det. Du kan møde Celina, der også har gået i et forløb hos mig. Sidst er der min egen historie – hvordan jeg opdagede, jeg havde angst, og hvordan jeg fandt vejen ud af angsten og ind i friheden.
God fornøjelse.

Anmeldelser

Åhh det var bare godt i går følelsen af nu at være i gang og få hjælp kan ikke beskrives. Du signalerer ro og indsigt. Tak. Og dejligt at læse andres kommentarer. Jeg tænker udfra det, at min søn passer på angstsymptomerne, men jo kun i specifikke situationer som skole og når han føler sig presset af os og ikke god nok. Han har været stresset tror jeg. pga af flere ting. God feedback til os forældre, og derfor vil jeg virkelig, at min mand ser den også. Kan bare ikke helt endnu se at min søn ser med, da han let bliver for tænksom ind i ny viden. Så jeg taler med ham lidt af gangen, om det som er svært og det jeg lærer gennem dig. Men jeg er sikker på der vil dukke spørgsmål op henad vejen. Men tusind tak Helle, vil bare sige det var så dejligt at møde dig live. I så live som det nu kan lade sig gøre.

Tine

Super dejligt, med alle de svar, og konkrete anvisninger. Vi er i fuld gang, ser nogle af videoerne sammen, særligt dem med børnene, som har gået i et forløb hos dig. De har været en stor hjælp. Min søn kunne genkende sig selv, og bagefter sagde han, for første gang ”mor, jeg tror, det er angsten, som gør ondt i maven.

mor til Andreas 11 år

Jeg vidste ikke, at det var angst, og så gjorde jeg nok alligevel. Jeg har selv kæmpet med angst det meste af mit liv. Det blev tydeligt for mig, da jeg så dine videoer. Tak for det. Nu er der kommet ro på derhjemme – nu ved vi, hvordan vi skal håndtere alle de mange bekymrede spørgsmål, hvornår vi kan stille krav, og hvornår vi skal tage en timeout. Du gør det enkelt og autentisk, så det bliver håndgribeligt og overskueligt.

mor og far til Mathias 9 år

Tænk, at vi var med til at vedligeholde angsten - godt vi fandt dit forløb. Tusind tak for hjælpen, og dejligt, at man kan ringe til dig. Og super god sparring ift, skolen - kompetent og trygt - nu er de også med. Ærligt, jeg er ikke til online forløb, eller det var jeg ikke - nu er jeg 😉

far til Julie 12 år

En fantastisk lærevejledning – særligt videoen med de sociale færdigheder og god feedback – den var en øjenåbner for os, både min mand og jeg. Min datter er udfordret i mange sociale situationer. Vi har altid tænkt, at hun bare var genert, at hun nok voksede fra det. Vi ville ønske, vi havde stoppet op noget før. Hun har kæmpet længe, alt for længe. Nu er der håb, det er så dejligt at se hende smile igen. Hun har selv taget over, arbejder med realistisk tænkning, surfer og øver sig i at udfordre sig selv (og angsten) i skolen, hun går i 1G – det sværeste er fremlæggelser og prøver.

mor til Tilde 17 år

Min søn og jeg har købt dit program til unge. Vi er ikke færdige men synes det er super indtil videre - god lørdag til dig. Og det bedste er, at jeg ikke er den der siger alle tingene - det har allerede løftet vores indbyrdes forhold 🙂

Lise

TRÆD UD AF ANGSTEN -

Gør krav på dit liv, udfordre angsten og opbyg dit selvværd - det handler om din frihed til at være dig.

Viden og indsigt om angst, formidlet og illustreret fra hjertet, håndplukket evidensbaseret, kognitive metoder og strategier – og masser af hjælp og støtte undervejs.

Du køber ikke kun et online kursus, du får også adgang til et gratis online, live coaching Webinar hver måned. Her får du professionel terapeutisk sparring, et fællesskab med andre forældre, og mulighed for at få svar på de spørgsmål du har og får undervejs i din proces. Du kan stille spørgsmål direkte til mig, privat eller i den åbne chat.

Helle Fonager

I min daglige praksis hjælper jeg børn, unge og voksne med at transformere angst til indre ro, selvsikkerhed og styrke, så de kan hjælpe sig selv og andre. Cool Kids og Chilled for børn og unge, kognitiv adfærdsterapi for voksne.

 

©Helle Fonager 2019  | CVR: 34320268; | Syrenvej 15, 8240 Risskov | Tlf.: 40 50 02 72 | info@hellefonager.dk

 

Få min ebog - Motivation

Helle Fonager - eBog Motivation

Tusinde tak for din tilmelding