fbpx

COOL KIDS SUPERVISOR KURSUS

Lær at forstå, hjælpe og støtte de angste børn og unge

Vær med til at gøre en stor forskel for de mange, der lider under angstens dikterende stemme. Kurset tilbydes som endags kursus (onsdag eller torsdag), todages kursus (torsdag/fredag) og weekendkursus.

Cool Kids Supervisor kurser 2020 i Aarhus og Slagelse

Aarhus: Endags kursus – Onsdag 5. februar / Weekend kursus 22/23 februar / Todages kursus – torsdag/fredag 26/27 marts / Endags kursus – Torsdag 16. april / Endags kursus – Onsdag 27. maj

Slagelse: Endags kursus – Torsdag – 30. januar / Todages Kursus – torsdag/fredag 27/28 februar / Weekend kursus 21/22 marts / Endags kursus – Torsdag 23. april / Todages kursus – torsdag/fredag 14/15 maj

Ny telefontid: Hverdage fra 8.00 - 9.00. Ring på 40870985. Læg gerne en besked, hvis jeg er optaget. Du kan også sende en besked via kontaktformularen. 

Cool Kids supervisor - Lær at forstå, hjælpe og støtte de angste børn og unge

 

"Jeg har stadig armene oppe - det var et fantastisk kursus".
-Annette - gymnasielærer Nordjylland.

"Tusind tak for et virkelig inspirerende og oplysende kursus".

"Jeg har selv fået mod på at komme mere ud over stepperne og smide bekymringerne, og allerede i dag har jeg grebet tingene helt anderledes an - overfor den pige jeg støtter med angst og hendes mor. Det er bare så super godt at have fået sat tingene i system og ordentligt på plads".
-Bedste hilsner Pernille

Cool Kids Supervisor Kurset er udviklet til fagpersoner, der ønsker en opkvalificering af viden og færdigheder, der understøtter angste børn og unge (7-25 år)

Angst er et af tidens største psykiske udfordring blandt børn og unge. En udvikling, der er eskaleret gennem de sidste 5 år. Det er alvorligt. Det er bekymrende. De har brug for hjælp - din hjælp. Cool Kids Supervisor kurset bidrager til at forbygge den eskalerende, bekymrende udvikling. 

Angst er et normalt psykologisk begreb, som beskriver den stærkeste følelse, vi har. Det er en naturlig reaktion på en overvældende, faretruende situation. Når angsten er ude af balance, er der ofte flere sammenfaldende symptomer - kropslige, tankemæssige og adfærdsmæssige. Der kan være klager over ondt i maven, kvalme, uro, generel fysisk ubehag, svimmelhed, rysten mv. Tankerne er urealistiske, forvrængede og katastrofesøgende - åh nej, hvad nu hvis?

Det er mere end svært for et barn/ungt menneske at vurdere om en situation reelt er farlig i virkeligheden, når de sysiske symptomer og katastrofetankerne er så overbevisende. Verden følelse farlig. De bliver fanget i tankehamsterhjulet og aner ikke, hvordan de skal komme fri.

De har brug for viden, indsigt og nye færdigheder. De har brug for fagpersoner, der kan hjælpe dem med at lære, hvordan de kan hjælpe sig selv, når angsten går i selvsving. Og det er lige præcis formål med dette kursus.

Målgruppe: Du har en grunduddannelse indenfor følgende fagområder, f.eks. lærer, pædagog, sygeplejersker, socialrådgiver, ergo- og fysioterapeuter o. lign. Dit ønske er at opkvalificere/ajourføre dit professionelle arbejde med din målgruppe.

Du er hjertelig velkommen som privat person - eneste forudsætning er en faglig relevant uddannelse eller praksisfelt.

 

Jeg udviklede Cool Kids Supervisor kurset  i august 2016.

Jeg er fagnørd inden for mit felt - har selv mange personlige aktier i mit arbejde. Jeg kender angsten indefra. Da jeg var barn, var der ikke noget, der hed angst. Det fandtes ikke, og så gjorde det alligevel... Jeg var et meget ængstelig barn. Dengang var der ingen hjælp at få, det er der heldigvis i dag - og derfor er du inviteret med. Du kan som fagperson gøre en stor forskel.

Og du er ikke alene - indtil videre har flere en 400 fagpersoner været afsted. Jeg har holdt kurset på Frederiksberg og i Roskilde, Aalborg og Aarhus. Det er også blevet til flere individuelle kursusforløb og todageskurser for større personalegrupper, seminar og foredragsoplæg. 

Viden om angst er uundværlig for fagpersoner, der arbejder med mennesker - enig!

Jeg arbejder til daglig med angstbehandling, har praksis i Aarhus. Gennem de sidste 6 år har jeg gennemført mere end 60 Cool Kids og Chilled gruppeforløb og endnu flere individuelle forløb. Jeg har også haft gruppeforløb for voksne, Træd ud af angsten.

Jeg er oprindelig uddannet lærer, et fagligt fundament jeg i høj grad bruger i min praksis, hvor formidling af viden og læring af nye færdigheder er centralt. 

 

 

Kurset afholdes i Aarhus og Slagelse. Du kan vælge Endag kursus, Todages kursus eller Weekend kursus.

Gældende for alle kursusforløb er tilegnelse af viden, indsigt og færdigheder, så du kan Identificere et barn, der er udfordret af angst, samt iværksætte, facilitere og supervisere læringsprocesser, der understøtter den følelsesmæssige og sociale udvikling hos bekymrede, angste børn og unge.

Målet er at lære barnet/den unge og familien nye færdigheder og at opbygge mod til at kunne håndtere hverdagens aktivteter og gøremål.

Vi arbejder praksisnært - du får en introduktion til generelle og specifikke angsthåndteringsstrategier og metoder fra den kognitive adfærdsterapi.

På Endags kurset får du viden, indsigt og færdigheder, så du efterfølgende kan:

 • Identificere et barn/ung, der er udfordret af angst.
 • Skelne mellem angst og stress.
 • Identificere kriterierne for behandlingskrævende angst.
 • Planlægge og Iværksætte nye tiltag, der understøttter barnets/den unges mulighed for deltagelse i hverdagens aktivteter og gøremål.
 • Udvælge og anvende kognitive redskaber/angsthåndteringsstrategier og sociale færdigheder, der understøtter den følelsesmæssige og sociale udvikling hos bekymrede og angste børn og unge.
 • Præsentation af Cool Kids og Chilled programmet, herunder en kort gennemgang af de kognitive redskaber, der anvendes i programmet. 

På todages kursus og weekend kurset får du viden, indsigt og færdigheder, så du efterfølgende kan:

 • Identificere et barn/ung, der er udfordret af angst.
 • Skelne mellem angst og stress.
 • Identificere kriterierne for behandlingskrævende angst.
 • Planlægge og Iværksætte nye tiltag, der understøttter barnets/den unges mulighed for deltagelse i hverdagens aktivteter og gøremål.
 • Udvælge og anvende kognitive redskaber/angsthåndteringsstrategier og sociale færdigheder, der understøtter den følelsesmæssige og sociale udvikling hos bekymrede og angste børn og unge.
 • Indføring og træning i Cool Kids og Chilled programmet, herunder det manualbaserede gruppeforløb og dets procedurer.
 • Planlægge og facilitere et 10 ugers forløb (både individuelt og gruppeforløb) for børn/unge, som er udfordret af angst, der ikke er behandlingskrævende. Samt vide, hvornår familien skal inddrages i processen.
 • Facilitere møder og læringsforløb om angst.

 

Skræddersyet kursusforløb, seminar og fordragsoplæg - her er der plads til individuelle behov:

 • 2018 Randers Ungdomsskole - hele personalet / 5. timers seminar
 • 2018 Randers Ungdomsskole / To-dages kursus for personalegruppe.
 • 2018 AOF Roskilde / En-dagskursus for personalegruppe.
 • 2018 Oust Mølleskolen - hele personalet / 3. timers seminar
 • 2019 Vendsyssel Teater - netværk mellem teatre i Region Midt og Nord / 3. timers seminar.
 • 2019 Fjordskolen Lejre, Socialpædagogisk dagbehandlingstilbud - hele personalet / todages kursus.
 • 2019 Lindknud, Socialpædagogisk opholdssted - hele personalet / todages kursus.
 • 2019 Jobigen Viborg - Kompetence og Udvikling - personale fra alle fem afdelinger / 5. timers seminar.
 • 2019 Kræftensbekæmpelse - Patient og Pårørendestøtte i Vejle / 2 timers oplæg for behandlere/terapeuter.

Næste foredrag / oplæg afholdes for SIND Favrskov i Hadsten 5. november 2020. Kontakt Lokalforman Søren Boelskifte 21782942, hvis du gerne vil købe billet. 

Praktisk information

 

Endags kurset koster 1990 kr.

Prisen inkluderer fuld forplejning - morgenmad fra kl. 8.00, frokost, kaffe/te ad libitum og kage og frugt. I prisen er også inkluderet et undervisningskompendium, samt online kurset Hjælp dit angste barn (værdi 1699,- kr.)

Todages Kurset og Weekendkurset koster 3980,- kr.

Prisen inkluderer fuld forplejning - morgenmad fra kl. 8.00, frokost, kaffe/te ad libitum og kage og frugt. I prisen er også inkluderet et undervisningskompendium, samt online kurser, Hjælp dit angste barn og Styrk dit selvværd (værdi 2x1699,- kr.)

Du er velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål til kurset på 40 87 09 85 - du kan også sende mig en besked via kontaktformularen.

Spørgsmål til Cool Kids Supervisor Kursus

Ring mig op

12 + 7 =

Hvad siger kursisterne

"Meget kompetent og dygtig kursusholder/underviser. Stor viden, behagelig facon og god kontakt til kursisterne. Og ikke mindst en brand i hjertet for børn, unge og voksne med angst og andre udfordringer. En brand man mærker. Derfor kan du trygt kaste dig i Helles arme ligemeget om du leder efter en guide på din personlige rejse eller skal bruge en foredragsholder, der når helt ud i hjørnerne af salen".

Bo Jacobsen

Leder, Randers Ungdomskole.

Helle Fonager

 

Ny telefontid: Hverdage fra 8.00 - 9.00. Ring på 40870985. Læg gerne en besked, hvis jeg er optaget. Du kan også sende en besked via kontaktformularen.

 

 

©Helle Fonager 2019 | Mejlgade 95 4. sal, 8000 Aarhus C | Tlf.: 40 87 09 85 | info@hellefonager.dk

 

Få min ebog - Motivation

Helle Fonager - eBog Motivation

Tusinde tak for din tilmelding