fbpx

COOL KIDS OG CHILLED

Cool Kids og Chilled angstbehandling for børn og unge.

Nogle beslutninger er svære end andre – en af mine er en beslutning om at stoppe med Cool Kids og Chilled gruppeforløb for at give tid og plads til nye spændende, online projekter, som jeg glæder mig rigtig meget til.

Jeg har stadig individuelle Chilled forløb (unge 14 år+)

Jeg har de sidste 5 år gennemført mere end 60 gruppeforløb og endnu flere individuelle forløb med stor succes. Det er med dyb taknemmelighed, at jeg nu stopper gruppeforløbene. 

EN GOD NYHED – Cool Kids og Chilled angstbehandling/gruppeforløb er fortsat aktuelt på Syrenvej 15 i Risskov. Jeg vil gerne henvise jer til de øvrige behandlere/terapeuter på stedet, der begge brænder for at hjælpe børn og unge – Dorte Lausen Ungeliv og Vivian Vang Elgaard Samtale og Trivsel. Vivian flytter sin praksis til Syrenvej 1. maj 2019.

Book en tid på 40 50 02 72 mandag, onsdag og fredag kl. 9.00 - 10.00. Du er velkommen til at lægge en besked, så ringer jeg dig op. Det er ikke muligt at booke tider via mail.

Cool Kids og Chilled Gruppeterapi

– videnskabelig og evidensbaseret angstbehandling for børn og unge.

I Cool Kids og Chilled er der fokus på at lære nye færdigheder og opbygge modig adfærd.

Angst er et normalt psykologisk begreb, som beskriver den stærkeste følelse, vi har – vi skal kunne blive bange. For nogen børn og unge opleves angsten så stærk, at den forstyrrer de daglige aktiviteter og gøremål. Det er en følelse, der aktiverer hele kroppens beredskab, hvilket kan opleves/mærkes fysisk, som en indre uro, fra lettere anspændthed, til ondt i maven, kvalme, nervøs blære, hjertebanken, kvælningsfornemmelser, svimmelhed, rødmen, rysten, svedeture, tør i munden, til kognitiv forvirring, overbliksvanskeligheder, kaos og panik. Der er fire komponenter i en angstoplevelse – læs mere her.

De bekymrede, bange “åh nej, hvad nu hvis tanker” dukker op i alle mulige forskellige situationer og er svære at kontrollere, hvilket forstærker angsten. Det er vigtigt at vide, hvordan man skal takle bekymringerne, så de ikke fjerner modet og overtager styringen. Her arbejdes der med detektiv tænkning og realistisk tænkning. De øvrige færdigheder i forløbet, som både børn, unge og forældre lærer er psykoedukation (viden om angst), bekymrings-/og følelsessurfing, eksponering, problemløsning og træning af sociale færdigheder, herunder selvsikker adfærd.

Når angsten tager med i skole er dit barn er på overarbejde 24/7

I skolen er dit barn på egen hånd – hvilket stiller store krav til dit barns sociale færdigheder og evne til selvregulering – heri realistisk tænkning, eksponering, bekymringssurfing og problemløsning. Når angsten tager over aktiveres det autonome nervesystem – og det går stærkt, så stærkt at dit barn ikke når at tænke eller handle. Alt styres uden for viljens kontrol, og det aktiverer ofte angsten for angsten, som gør det svært at klare udfordringerne på egen hånd.

Derfor skal du tage angsten alvorligt?

Angst og stressrelateret angst er et af tidens største psykiske udfordringer blandt børn og unge. Når dit barn er ramt af angst, er hele familien ramt – det fylder, det larmer, det berører alle. Hverdagen bliver til en lang forhandling – for hvad nu hvis! Det kan være svært at slappe helt af og falde i søvn – for ved aftentid kommer alle tankerne væltende, der er ikke nok energi til at stoppe dem, hvilket forstærker angsten yderligere. Hvis det har stået på i mere end seks måneder, anbefales det at søge hjælp. Og jeg vil klart anbefale Cool Kids og Chilled, som har super gode resultater.

Cool Kids og Chilled er et familiebaseret angstbehandlingsforløb.

Dette indebærer, at hele familien arbejder sammen om at lære de nye færdigheder og opbygge modig adfærd. Jeg er stor fortaler for gruppeforløbene – den synergi et gruppeforløb kan generere er, ud fra min erfaring, mere effektiv end én til én samtaler. Fordi dit barn er sammen med andre jævnaldrende/ligesindede, der kender og genkender de udfordringer og forhindringer angsten giver i hverdagen. I vil alle møde en fælles forståelse, som er svær at finde andre steder, fordi angst på mange måder er uforståelig. Når det er sagt, så er gruppeforløb ikke for alle – nogle børn og unge har bedst af at starte op med et individuelt forløb.

Jeg har gennemført mere end 60 gruppeforløb og lige så mange individuelle forløb – ens for alle er en meget høj succesrate.

Jeg mødt og hjulpet rigtig mange bekymrede, angste børn og unge, da jeg arbejdede som lærer. Jeg kender deres hverdag og de udfordringer, de står med, både socialt og fagligt. De metoder og mestringsstrategier vi arbejder med i Cool kids og Chilled forløbet er altid relateret til hverdagen i skolen og deres læringsmæssige forudsætninger.

Cool Kids og Chilled er et kognitivt adfærdsterapeutisk, manualbaseret forløb.

Kognitiv adfærdsterapi har slået sig fast om den førende behandlingsmetode i angstbehandling – det virker, og det er pointen. Min erfaring, i de mange forløb jeg har gennemført, er dog, at den kognitive terapi kommer lidt kort, når der bag angsten ligger dybere følelsesmæssige problemstillinger. Derfor inddrager jeg både viden og praksis fra korttidsterapi ISTDP og psykoterapi. Det er altid muligt at tage individuelle samtaler undervejs i forløbet, hvis der er behov for det.

Der er løbende supervision undervejs i forløbet

Supervisionen er valgt til ud fra den erfaring, at behandlingsmæssige forandrings- og udviklingsprocesser ofte (altid) møder små, som store bump på vejen. Mellem hver session, når de nye færdigheder og strategier skal øves derhjemme, kan der være brug for sparring og vejledning. Supervisionen foregår over telefonen. Det er vigtigt for mig, i mit arbejde, at der er mulighed for individuelle løsninger, der tilgodeser det faktum, at vi er forskellige og har forskellige behov.

Mange forældre udtrykker en stor lettelse ift. supervisionen, særligt ift. egne bekymringer

“gør vi det rigtige, griber vi det rigtig an, presser vi for meget, eller er det nu, vi skal presse på, er det angst eller teenageren, som gør modstand, hvad stiller vi op med modstanden, vi er gået helt i stå, hvad gør vi, er det bange tårer eller ked af det tårer?

Blot et lille udpluk af de mange spørgsmål, som forældre ringer om.

Den gode nyhed – angst kan behandles – resultaterne er super gode

Og jo før I påbegynder behandlingen jo hurtigere resultater. Rigtig mange forældre udtrykker en stor lettelse, når de er kommet i gang med et forløb – og i bagklogskabens lys udtrykker de samstemmig, “vi troede, det gik over af sig selv, at det blot var forbigående, en del af udviklingen. Sådan gik det desværre ikke, havde vi bare taget angsten alvorligt for år tilbage…” 

Vi ved ikke det, vi ikke ved – sådan er det. Jeg kan dog tilføje, “når bekymringer og angst er flyttet ind i hverdagen, når alt er til forhandling, når det er svært selv at falde i søvn, når dit barn gennem længere tid (6 mdr) er begyndt at trække sig og undgå situationer, når der ofte er klager over ondt her og der”, er det en super god ide at kontakte egen læge eller en professionel behandler, som arbejder med Cool Kids og Chilled angstbehandling.

Her er der ekstra hjælp og støtte til jeres proces – også når I er færdige med forløbet.

Jeg har lavet online kursus “Hjælp dit angste barn” – et video-undervisningsforløb, hvor jeg gennemgår alle de kognitive metoder og strategier, vi arbejder med i Cool Kids og Chilled. Angst er en svær følelse af kommunikere med, hvilket I sikkert allerede har erfaret – den skal håndteres på en helt bestemt måde, og derfor er det godt at have en ekstra vejledning derhjemme, når I sidder med hjemmeopgaverne.

Når I er tilmeldt et forløb, får I online kurset med, gratis (normalpris 990 kr) Og I får ikke kun et online kursus, I får også en invitation til et live coaching webinar hver måned dag, hvor I kan få svar på de spørgsmål, I har og får undervejs i forløbet og også efterfølgende, når forløbet er afsluttet.

klik her – læs mere om online forløbet

Praktisk information

 

Cool Kids og Chilled angstbehandling for børn og unge.

Nogle beslutninger er svære end andre – en af mine er en beslutning om at stoppe med Cool Kids og Chilled gruppeforløb for at give tid og plads til nye spændende, online projekter, som jeg glæder mig rigtig meget til. Jeg fortsætter min individuelle Chilled praksis lidt endnu. Chilled er for unge 14 år plus.

Jeg har de sidste 5 år gennemført mere end 60 gruppeforløb og endnu flere individuelle forløb med stor succes. Det er med dyb taknemmelighed, at jeg nu stopper gruppeforløbene. 

EN GOD NYHED - Cool Kids og Chilled angstbehandling er stadig aktuelt på Syrenvej 15 i Risskov. Jeg vil gerne henvise jer til de øvrige behandlere/terapeuter på stedet, der begge brænder for at hjælpe børn og unge - Dorte Lausen Ungeliv, Vivian Vang Elgaard Samtale og Trivsel. Vivian flytter sin praksis til Syrenvej 1. maj 2019.

To af online projekterne er Hjælp dit angste barn og Styrk dit selvværd - træn dine sociale færdigheder (et til forældre og et til unge) Når angsten skal udfordres er det vigtigt at have hjælp og støtte gennem hele processen, og det er hovedformålet med onlinekurser. De er tilpasset din tid og din kalender. Begge forløb er inkl. 1. månedlig live coaching webinar, hvor I kan stille spørgsmål direkte til mig.

Hvis I gerne vil i gang her og nu - læs mere på Helle Fonager - Online Kurser

Spørgsmål til Cool Kids / Chilled Gruppeforløb

Ring mig op

12 + 14 =

Hvis du gerne vil booke en tid, kan du ringe på 40 50 02 72  mandag, onsdag og fredag i tidsrummet 9.00 - 10.00. Du kan også sende en besked, så ringer jeg dig op.

Mød Celina, som har gået i et Chilled angstbehandlingsforløb - hun har taget nogle af hendes klassekammerater med. Det var helt på eget initiativ - og de sagde ja tak til at deltage. Deres budskab er ret entydigt - sammen, kan vi hjælpe hinanden.

Helle Fonager

I min daglige praksis hjælper jeg børn, unge og voksne med at transformere angst til indre ro, selvsikkerhed og styrke, så de kan hjælpe sig selv og andre. Cool Kids og Chilled for børn og unge, kognitiv adfærdsterapi for voksne.

 

©Helle Fonager 2019  | CVR: 34320268; | Syrenvej 15, 8240 Risskov | Tlf.: 40 50 02 72 | info@hellefonager.dk

 

Få min ebog - Motivation

Helle Fonager - eBog Motivation

Tusinde tak for din tilmelding