fbpx

COOL KIDS OG CHILLED AARHUS

 

Angst behandling for Børn og unge

 

Jeg har praktiseret Cool Kids og Chilled angstbehandling siden 2014. Det er blevet til mere end 60 gruppeforløb og endnu flere individuelle forløb.

Cool Kids og Chilled er et manualbaseret angstbehandlingsforløb med super gode resultater. Angstbehandlingen er funderet i kognitiv adfærdsterapi. 

Min viden og praksis erfaring fra Cool Kids og Chilled er omsat i master online kurset Hjælp dit angste barn, der er målrettet forældre, pårørende og fagpersoner, der arbejder med børn og unge.

Læs mere om onlinekurset her og se intro videoen >>

Ny telefontid: Hverdage fra 8.00 - 9.00. Ring på 40870985. Læg gerne en besked, hvis jeg er optaget. Du kan også sende en besked via kontaktformularen. 

Cool Kids og Chilled angstbehandling

 

I Cool Kids og Chilled er fokus at lære nye færdigheder og opbygge modig adfærd.

 

Angst er et normalt psykologisk begreb, som beskriver den stærkeste følelse, vi har – vi skal kunne blive bange. For nogen børn og unge opleves angsten så stærk, at den forstyrrer de daglige aktiviteter og gøremål. Det er en følelse, der aktiverer hele kroppens beredskab, hvilket kan opleves/mærkes fysisk, som en indre uro, fra lettere anspændthed, til ondt i maven, kvalme, nervøs blære, hjertebanken, kvælningsfornemmelser, svimmelhed, rødmen, rysten, svedeture, tør i munden, til kognitiv forvirring, overbliksvanskeligheder, kaos og panik. Der er fire komponenter i en angstoplevelse – læs mere her.

De bekymrede, bange “åh nej, hvad nu hvis tanker” dukker op i alle mulige forskellige situationer og er svære at kontrollere, hvilket forstærker angsten. Det er vigtigt at vide, hvordan man skal takle bekymringerne, så de ikke fjerner modet og overtager styringen. Her arbejdes der med detektiv tænkning og realistisk tænkning. De øvrige færdigheder i forløbet, som både børn, unge og forældre lærer er psykoedukation (viden om angst), bekymrings-/og følelsessurfing, eksponering, problemløsning og træning af sociale færdigheder, herunder selvsikker adfærd og god feedback. Som forældre lærer du, hvordan du skal takle angsten, så du støtter dit barn, den angstramte, og ikke angsten.

 

Når angsten tager med i skole

 

I skolen er dit barn på egen hånd – hvilket stiller store krav til dit barns sociale færdigheder og evne til selvregulering – heri realistisk tænkning, eksponering, bekymringssurfing og problemløsning. Når angsten tager over aktiveres det autonome nervesystem – og det går stærkt, så stærkt at dit barn ikke når at tænke eller handle. Alt styres uden for viljens kontrol, og det aktiverer ofte angsten for angsten, som gør det svært at klare udfordringerne på egen hånd.

Når angsten tager med i skole er dit barn er på overarbejde 24/7

 

Derfor skal I tage angsten alvorligt?

 

Har du gennem den sidste tid ofte tænkt, “Hvis bare jeg vidste, hvad, hvordan, hvorfor – så jeg kunne hjælpe min søn/datter”, “jeg forstår ikke alle de bekymringer, de giver jo ikke mening, hvad handler det om?”, “Jeg tror, vi har brug for hjælp”, “Hvad skal vi stille op, det her går ikke, det kan ikke blive ved”.

DU ER IKKE ALENE HER,  dine bekymringer er reelle – tag dem alvorligt. Jeg har selv stået i samme situation for 15 år siden. Dengang var Chilled ikke kommet til landet, vi stod vitterlig helt alene. Jeg har snakket med hundredvis af forældre, der genkender udfordringerne, magtesløsheden og den tiltagende bekymring for fremtiden.

Book en tid og sæt en god proces i gang. 

Cool Kids og Chilled er et familiebaseret angstbehandlingsforløb.

 

Dette indebærer, at hele familien arbejder sammen om at lære de nye færdigheder og opbygge modig adfærd. Jeg er stor fortaler for gruppeforløbene – den synergi et gruppeforløb kan generere er, ud fra min erfaring, mere effektiv end 1:1 samtaler. Fordi dit barn er sammen med andre jævnaldrende/ligesindede, der kender og genkender de udfordringer og forhindringer angsten giver i hverdagen.

Når det er sagt, så er gruppeforløb ikke for alle – nogle børn og unge har bedst af et individuelt forløb.

Jeg har gennemført mere end 60 gruppeforløb og lige så mange individuelle forløb – ens for alle er en meget høj succesrate.

Jeg mødt og hjulpet rigtig mange bekymrede, angste børn og unge, da jeg arbejdede som lærer. Jeg kender deres hverdag og de udfordringer, de står med, både socialt og fagligt.

De metoder og mestringsstrategier vi arbejder med i Cool kids og Chilled forløbet er altid relateret til hverdagen i skolen og deres læringsmæssige forudsætninger.

Jeg tilbyder ikke længere gruppeforløb. Der kan stadig bookes individuelle forløb.

 

Cool Kids og Chilled er et kognitivt adfærdsterapeutisk angstbehandlings forløb.

 

Kognitiv adfærdsterapi har slået sig fast om den førende behandlingsmetode i angstbehandling – det virker, og det er pointen. Min erfaring, i de mange forløb jeg har gennemført, er dog, at den kognitive terapi kommer lidt kort, når der bag angsten ligger dybere følelsesmæssige problemstillinger. Derfor inddrager jeg både viden og praksis fra korttidsterapi ISTDP og psykoterapi. Det er altid muligt at tage individuelle samtaler undervejs i forløbet, hvis der er behov for det.

 

Den gode nyhed – angst kan behandles – resultaterne er super gode

 

Og jo før I påbegynder behandlingen jo hurtigere resultater. Rigtig mange forældre udtrykker en stor lettelse, når de er kommet i gang med et forløb – og i bagklogskabens lys udtrykker de samstemmig, “vi troede, det gik over af sig selv, at det blot var forbigående, en del af udviklingen. Sådan gik det desværre ikke, havde vi bare taget angsten alvorligt for år tilbage…” 

Vi ved ikke det, vi ikke ved – sådan er det. Jeg kan dog tilføje, “når bekymringer og angst er flyttet ind i hverdagen, når alt er til forhandling, når det er svært selv at falde i søvn, når dit barn gennem længere tid (2-6 mdr) er begyndt at trække sig og undgå situationer, når der ofte er klager over ondt her og der”, er det en super god ide at kontakte egen læge eller en professionel behandler, som arbejder med Cool Kids og Chilled angstbehandling.

 

Hjælp dit angste barn

 

Jeg har lavet online kursus “Hjælp dit angste barn” – et video-undervisningsforløb, hvor jeg gennemgår alle de kognitive metoder og strategier, vi arbejder med i Cool Kids og Chilled.

Angst er en svær følelse af kommunikere med, hvilket I helt sikkert allerede har erfaret – den skal håndteres på en helt bestemt måde. Der vil ofte være tvivl, “gør vi nu det rigtige?”. Der er det virkelig godt at have ekstra vejledning og hjælp derhjemme. I har fuld adgang 24/7. 

Klik her og læs mere på Helle Fonager – Online Kurser

Praktisk information

 

Cool Kids og Chilled angstbehandling for børn og unge.

Alle forløb er forskellige. Når det er sagt, skal I som udgangspunkt regne med 10 samtaler/sessioner, sådan er forløbet struktureret.

Inden opstart vil der være en forsamtale for at afklare om Cool Kids eller Chilled er det rette tilbud for jer. F

Samtalen er både for forældre og barn. Hvis du som forælder/pårørende, har mange bekymringer og spørgsmål vedr. dit barn, vil jeg anbefale, at du booker en forælder-/pårørendesamtale. Her kan du/I få afklaret en masse spørgsmål. Det er svært for et ængsteligt barn at rumme mors og fars bekymringer. Der vil altid være et forsøg på tilpasning, det er helt almindeligt. 

Priser og betingelser:

Cool Kids og Chilled forsamtale varer en time og koster 1200 kr. inkl. arbejdeshæfter. 

Forældre-/pårørende samtale varer 1 1/2 time og koster 1400 kr. 

Et individuel Cool Kids og Chilled forløb koster 9900 kr. Betalingen kan deles ind i mindre dele 2 / 3 rater. Der betales forud opstart, efter forsamtalen er afholdt.

Spørgsmål til Cool Kids / Chilled 1:1 forløb

Ring mig op

10 + 8 =

Mød Celina, som har gået i et Chilled angstbehandlingsforløb - hun har taget nogle af hendes klassekammerater med. Det var helt på eget initiativ - og de sagde ja tak til at deltage. Deres budskab er ret entydigt - sammen, kan vi hjælpe hinanden.

 

 

Ny telefontid: Hverdage fra 8.00 - 9.00. Ring på 40870985. Læg gerne en besked, hvis jeg er optaget. Du kan også sende en besked via kontaktformularen.

 

 

 

©Helle Fonager 2019 | Mejlgade 95 4. sal, 8000 Aarhus C | Tlf.: 40 87 09 85 | info@hellefonager.dk

 

Få min ebog - Motivation

Helle Fonager - eBog Motivation

Tusinde tak for din tilmelding