fbpx

COOL KIDS OG CHILLED AARHUS

Chilled angstbehandling for unge 8-10 kl.

Jeg starter et nyt Chilled gruppeforløb 2. september 2019. Der er mulighed for at starte op individuelt inden gruppeforløbet,  hvis der er behov for det.

Det er min erfaring, gennem de mange gruppeforløb jeg har gennemført, at de fleste unge, der er udfordret af angst, også er udfordret ift. deres selvværd og de selvbeskyttende sociale færdigheder. Jeg har derfor valgt at forlænge gruppeforløbet med 6 x 2 timer. De unge har ganske enkelt brug for mere tid.

Vi mødes 17 gange i alt – mandage fra kl. 17-19.

Tilmeldingen til gruppeforløbet er åben. Gruppen består af både piger og drenge.

Book en tid på 40 87 09 85  mandag, onsdag og fredag kl. 9.00 - 10.00. Du er velkommen til at lægge en besked, så ringer jeg dig op. Det er ikke muligt at booke tider via mail.

Cool Kids og Chilled Gruppeterapi

– videnskabelig og evidensbaseret angstbehandling for børn og unge.

I Cool Kids og Chilled er der fokus på at lære nye færdigheder og opbygge modig adfærd.

Angst er et normalt psykologisk begreb, som beskriver den stærkeste følelse, vi har – vi skal kunne blive bange. For nogen børn og unge opleves angsten så stærk, at den forstyrrer de daglige aktiviteter og gøremål. Det er en følelse, der aktiverer hele kroppens beredskab, hvilket kan opleves/mærkes fysisk, som en indre uro, fra lettere anspændthed, til ondt i maven, kvalme, nervøs blære, hjertebanken, kvælningsfornemmelser, svimmelhed, rødmen, rysten, svedeture, tør i munden, til kognitiv forvirring, overbliksvanskeligheder, kaos og panik. Der er fire komponenter i en angstoplevelse – læs mere her.

De bekymrede, bange “åh nej, hvad nu hvis tanker” dukker op i alle mulige forskellige situationer og er svære at kontrollere, hvilket forstærker angsten. Det er vigtigt at vide, hvordan man skal takle bekymringerne, så de ikke fjerner modet og overtager styringen. Her arbejdes der med detektiv tænkning og realistisk tænkning. De øvrige færdigheder i forløbet, som både børn, unge og forældre lærer er psykoedukation (viden om angst), bekymrings-/og følelsessurfing, eksponering, problemløsning og træning af sociale færdigheder, herunder selvsikker adfærd.

Når angsten tager med i skole er dit barn er på overarbejde 24/7

I skolen er dit barn på egen hånd – hvilket stiller store krav til dit barns sociale færdigheder og evne til selvregulering – heri realistisk tænkning, eksponering, bekymringssurfing og problemløsning. Når angsten tager over aktiveres det autonome nervesystem – og det går stærkt, så stærkt at dit barn ikke når at tænke eller handle. Alt styres uden for viljens kontrol, og det aktiverer ofte angsten for angsten, som gør det svært at klare udfordringerne på egen hånd.

Derfor skal I tage angsten alvorligt?

Har du gennem den sidste tid ofte tænkt, “Hvis bare jeg vidste, hvad, hvordan, hvorfor – så jeg kunne hjælpe min søn/datter”, “jeg forstår ikke alle de bekymringer, de giver jo ikke mening, hvad handler det om?”, “Jeg tror, vi har brug for hjælp”, “Hvad skal vi stille op, det her går ikke, det kan ikke blive ved”.

DU ER IKKE ALENE HER,  dine bekymringer er reelle – tag dem alvorligt. Jeg har selv stået i samme situation for 15 år siden. Dengang var Chilled ikke kommet til landet, vi stod vitterlig helt alene. Jeg har snakket med hundredvis af forældre, der genkender udfordringerne, magtesløsheden og den tiltagende bekymring for fremtiden.

Det er derfor, jeg anbefaler, at I melder jer til med det samme. Ventetid og angst er ikke en god kombination.

Hvis det har stået på i mere end seks måneder, anbefales det at søge hjælp. 

Derfor skal I melde jer til Chilled gruppeforløbet – Udfordr angsten og Styrk selvværdet!

Et traditionelt Chilled forløb strækker sig over 10x2 timer + opfølgning. Jeg har på baggrund af års erfaring med Chilled gruppeprocessen (har gennemført mere end 50 forløb de sidste 5 år) valgt at forlænge forløbet med 6x2 timer.

Det er for at tilgodese til faktum, at de fleste unge, der har været udfordret af angst gennem længere tid, også er ramt på deres selvværd, oplevelsen af ikke at være god nok.

Det skyldes dels angstens negative, selvkritiske og dikterende stemme. Det har ganske enkelt ikke været muligt at give selvværdet den opmærksomhed, det har brug for, fordi angsten hele tiden har forstyrret med “Åh nej, hvad nu hvis” spørgsmål. Følgevirkningen af forstyrrelsen er mangelfulde, erfarende og utilstrækkelige selvbeskyttende sociale færdigheder. Og når de ikke har tilstrækkelig power, har selvværdet ikke noget at læne sig op ad, og det udtrykkes ofte i sætningen, “ikke god nok”.

Formålet med Chilled forløbet er at lære nye færdigheder til at håndtere angsten, opbygge mod, styrke selvværdet og lære de super vigtige selvbeskyttende sociale færdigheder.

Cool Kids og Chilled er et familiebaseret angstbehandlingsforløb.

Dette indebærer, at hele familien arbejder sammen om at lære de nye færdigheder og opbygge modig adfærd. Jeg er stor fortaler for gruppeforløbene – den synergi et gruppeforløb kan generere er, ud fra min erfaring, mere effektiv end én til én samtaler. Fordi dit barn er sammen med andre jævnaldrende/ligesindede, der kender og genkender de udfordringer og forhindringer angsten giver i hverdagen. I vil alle møde en fælles forståelse, som er svær at finde andre steder, fordi angst på mange måder er uforståelig. Når det er sagt, så er gruppeforløb ikke for alle – nogle børn og unge har bedst af at starte op med et individuelt forløb.

Jeg har gennemført mere end 60 gruppeforløb og lige så mange individuelle forløb – ens for alle er en meget høj succesrate.

Jeg mødt og hjulpet rigtig mange bekymrede, angste børn og unge, da jeg arbejdede som lærer. Jeg kender deres hverdag og de udfordringer, de står med, både socialt og fagligt. De metoder og mestringsstrategier vi arbejder med i Cool kids og Chilled forløbet er altid relateret til hverdagen i skolen og deres læringsmæssige forudsætninger.

Cool Kids og Chilled er et kognitivt adfærdsterapeutisk, manualbaseret forløb.

Kognitiv adfærdsterapi har slået sig fast om den førende behandlingsmetode i angstbehandling – det virker, og det er pointen. Min erfaring, i de mange forløb jeg har gennemført, er dog, at den kognitive terapi kommer lidt kort, når der bag angsten ligger dybere følelsesmæssige problemstillinger. Derfor inddrager jeg både viden og praksis fra korttidsterapi ISTDP og psykoterapi. Det er altid muligt at tage individuelle samtaler undervejs i forløbet, hvis der er behov for det.

Der er løbende supervision undervejs i forløbet

Supervisionen er valgt til ud fra den erfaring, at behandlingsmæssige forandrings- og udviklingsprocesser ofte (altid) møder små, som store bump på vejen. Mellem hver session, når de nye færdigheder og strategier skal øves derhjemme, kan der være brug for sparring og vejledning. Supervisionen foregår over telefonen. Det er vigtigt for mig, i mit arbejde, at der er mulighed for individuelle løsninger, der tilgodeser det faktum, at vi er forskellige og har forskellige behov.

Mange forældre udtrykker en stor lettelse ift. supervisionen, særligt ift. egne bekymringer

“gør vi det rigtige, griber vi det rigtig an, presser vi for meget, eller er det nu, vi skal presse på, er det angst eller teenageren, som gør modstand, hvad stiller vi op med modstanden, vi er gået helt i stå, hvad gør vi, er det bange tårer eller ked af det tårer?

Blot et lille udpluk af de mange spørgsmål, som forældre ringer om.

Den gode nyhed – angst kan behandles – resultaterne er super gode

Og jo før I påbegynder behandlingen jo hurtigere resultater. Rigtig mange forældre udtrykker en stor lettelse, når de er kommet i gang med et forløb – og i bagklogskabens lys udtrykker de samstemmig, “vi troede, det gik over af sig selv, at det blot var forbigående, en del af udviklingen. Sådan gik det desværre ikke, havde vi bare taget angsten alvorligt for år tilbage…” 

Vi ved ikke det, vi ikke ved – sådan er det. Jeg kan dog tilføje, “når bekymringer og angst er flyttet ind i hverdagen, når alt er til forhandling, når det er svært selv at falde i søvn, når dit barn gennem længere tid (6 mdr) er begyndt at trække sig og undgå situationer, når der ofte er klager over ondt her og der”, er det en super god ide at kontakte egen læge eller en professionel behandler, som arbejder med Cool Kids og Chilled angstbehandling.

Her er der ekstra hjælp og støtte til jeres proces – også når I er færdige med forløbet.

Jeg har lavet online kursus “Hjælp dit angste barn” – et video-undervisningsforløb, hvor jeg gennemgår alle de kognitive metoder og strategier, vi arbejder med i Cool Kids og Chilled. Angst er en svær følelse af kommunikere med, hvilket I sikkert allerede har erfaret – den skal håndteres på en helt bestemt måde, og derfor er det godt at have en ekstra vejledning derhjemme, når I sidder med hjemmeopgaverne.

Når I er tilmeldt et forløb, får I online kurset med, gratis (normalpris 990 kr) Og I får ikke kun et online kursus, I får også en invitation til et live coaching webinar hver måned dag, hvor I kan få svar på de spørgsmål, I har og får undervejs i forløbet og også efterfølgende, når forløbet er afsluttet.

klik her – læs mere om online forløbet

Praktisk information

 

Cool Kids og Chilled angstbehandling for børn og unge.

Nogle beslutninger er svære end andre – en af mine er en beslutning om at stoppe Cool Kids angstbehandling for børn. Jeg fortsætter med Chilled gruppeforløb, som er for unge i 8-10 kl. 

Jeg starter et Chilled gruppeforløb 2. september 2019 for drenge og piger i 8-10 kl. som er udfordret af bekymringstendens, angst og lavt selvværd.

Et traditionelt Chilled forløb strækker sig over 10x2 timer + opfølgning. Jeg har på baggrund af års erfaring med Chilled gruppeprocessen (har gennemført mere end 50 forløb de sidste 5 år) valgt at forlænge forløbet med 6x2 timer.

Det er dels for at tilgodese til faktum, at de fleste unge, der har været udfordret af angst gennem længere tid, også er ramt på deres selvværd, oplevelsen af ikke at være god nok. Og så har de unge mennesker brug for længere tid.

Spørgsmål til Cool Kids / Chilled Gruppeforløb

Ring mig op

3 + 9 =

Hvis du gerne vil booke en tid, kan du ringe på 40 87 09 85  mandag, onsdag og fredag i tidsrummet 9.00 - 10.00. Du kan også sende en besked, så ringer jeg dig op.

Mød Celina, som har gået i et Chilled angstbehandlingsforløb - hun har taget nogle af hendes klassekammerater med. Det var helt på eget initiativ - og de sagde ja tak til at deltage. Deres budskab er ret entydigt - sammen, kan vi hjælpe hinanden.

Helle Fonager

I min daglige praksis hjælper jeg børn, unge og voksne med at transformere angst til indre ro, selvsikkerhed og styrke, så de kan hjælpe sig selv og andre. Cool Kids og Chilled for børn og unge, kognitiv adfærdsterapi for voksne.

 

©Helle Fonager 2019 | Syrenvej 15, 8240 Risskov | Tlf.: 40 87 09 85 | info@hellefonager.dk

 

Få min ebog - Motivation

Helle Fonager - eBog Motivation

Tusinde tak for din tilmelding